1asig.ro
1asig.ro
ISF si AAFBR incheie un ...

ISF si AAFBR incheie un parteneriat cu privire la educatia financiara in domeniul asigurarilor si pietei de capital

5 min. / 1.540 cuvinte
Institutul de Studii Financiare (ISF) incheie un parteneriat cu Asociatia Analistilor Financiari- Bancari din Romania (AAFBR) prin care se vor reuni cei mai buni experti pentru noi cursuri de specializare destinate tuturor profesionistilor din domeniul asigurarilor si pietei de capital.

PROMO


De asemenea, in 2021, cele doua institutii vor dezvolta proiecte comune de educatie financiara pentru publicul larg.

"In baza strategiei 2021-2023, ISF isi propune consolidarea pozitiei de furnizor de formare profesionala specializat in domeniul financiar, oferind programe de calitate superioara, urmarind aplicarea unor principii de predare si evaluare. In calitate de partener educational al unor asociatii profesionale de prestigiu, ISF isi imbunatateste permanent portofoliul de cursuri prin atragerea de teme tehnice de interes in domeniul financiar. O alta latura a parteneriatului ISF - AAFBR o reprezinta demersurile de educatie financiara din sectorul financiar nebancar care vizeaza grupuri de persoane cheie, cu potential de multiplicare a efectului de informare", a declarat Prof.univ.dr. Marian SIMINICA - Director Executiv ISF.

"Ne dorim sa oferim diversitate in materie de cursuri si certificari in domeniul financiar astfel incat sa putem acoperi nevoile pe toate segmentele de activitate de la nivel incepator la nivel avansat. Prin acest parteneriat, membrii AAFBR pot contribui cu expertiza acumulata in analiza financiara la cursurile de pregatire financiara pe de-o parte si beneficia de o oferta mai mare de programe financiare pe de alta parte. Sinergia in abordarea integrata a educatiei financiare duce la dezvoltarea abilitatilor, ceea ce se reflecta in cresterea productivitatii si in final a unui standard de viata mai ridicat", a explicat Daniela ROPOTA, CIIA - Presedintele AAFBR

Institutul de Studii Financiare (ISF), fondat de Autoritatea de Supraveghere Financiara, este un centru de excelenta in domeniul studierii pietelor de profil si derularii programelor de educatie financiare pentru asigurarea competentelor, aptitudinilor si cunostintelor personalului institutiilor financiare si a personalului ASF si pentru cresterea nivelului de educatie financiara al consumatorilor de servicii si produse financiare non-bancare. Pe termen lung, ISF isi propune alinierea activitatii la cerintele europene, trecerea de la acumularea de cunostinte la acumularea si evaluarea de competente, furnizarea de programe de formare profesionala pentru domeniul financiar nebancar adaptate noilor procese organizationale, determinate de cerintele legislative, de dinamica pietei si a cadrului european, contribuind la maturizarea pietei financiare nebancare din Romania, la crearea capacitatii acesteia de a face fata concurentei induse de globalizare sau efectelor crizelor economice.

AAFBR reuneste, in calitate de membri, analisti si manageri din diverse ramuri ale spectrului financiar: macroeconomie, strategie, sector bancar, fonduri de pensii si de investitii, societati de asigurari, piata de capital, comunicare financiara si relatii cu investitorii etc. Prin activitatea desfasurata de catre membrii sai, AAFBR isi propune urmatoarele principale obiective: sa prezinte un punct de vedere obiectiv si profesionist cu privire la perspectivele economiei romanesti si pe plan international: prin intermediul conferintelor cu profil financiar, comunicatelor de presa publicate ca urmare a unor sondaje interne in randul membrilor asociatiei si opiniilor exprimate in massmedia romaneasca; sa ofere instrumente si opinii utile catre: companiile interesate de evolutiile macroeconomice in cadrul proceselor interne de administrare a activelor si pasivelor, analistilor care doresc un punct de reper pentru propriile estimari, presei care identifica provocari economice in prezent si propune solutii pentru viitor, mediului universitar care se orienteaza asupra cercetarii stiintifice in domeniul financiar; sa joace un rol important in societate prin desfasurarea sau promovarea unor programe de perfectionare in domeniul financiar-bancar si de business.

1.304 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO