1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ISF este alaturi de cei care si-au ...

ISF este alaturi de cei care si-au pierdut locul de munca din cauza crizei economice si sustine reconversia lor in intermediari de asigurari

Avand in vedere situatia de urgenta, instituita prin Decretul Prezidential nr. 195/2020, publicat in Monitorul Oficial numarul 212 din data de 16.03.2020, Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara, la propunerea Institutului de Studii Financiare, a adoptat Decizia nr. 451/02.04.2020, prin care, se suspenda, pana la data de 1 iulie 2020, plata taxei de examinare pentru pregatirea profesionala initiala.

Calin RANGU, Presedintele ISF, a declarat: "Institutul de Studii Financiare este solidar cu piata financiara nebancara in aceasta perioada de criza si in acest sens a propus aprobarii Consiliului ASF suspendarea pana pe data de 1 iulie 2020 a platii taxei de examinare aferenta examenului de pregatire profesionala initiala pentru accederea in piata asigurarilor. Astfel vom facilita accesul a noi specialisti, mai ales in aceasta perioada de criza, in domeniul asigurarilor".

"Avand in vedere ca datorita situatiei economice prin care trecem numarul persoanelor ramase fara un loc de munca este de ordinul sutelor de mii, acestia se pot reconverti ca intermediari de asigurari, o meserie care aduce multe satisfactii, inclusiv financiare. Impactul financiar suportat de catre ISF pentru a sprijini piata de asigurari se ridica la aproximativ 600.000 de lei. In acelasi timp pentru sustinerea profesionistilor care activeaza in acest moment pe piata, validitatea certificatelor de competente profesionale care ar expira in aceasta perioada se prelungeste cu 3 luni", a adaugat el.

De asemenea, Valentin IONESCU, Vicepresedintele ISF, a afirmat: "Avand in vedere situatia legata de impactul COVID-19, suspendarea cu 3 luni pentru plata taxelor de examinare ISF, coroborat cu prelungirea valabilitatii certificatelor care expirau in aceasta perioada, reprezinta un demers normal, care ajuta la reducerea presiunii pe costuri, pentru intermediarii in asigurari, si nu numai, in aceste momente dificile".

Mai multe detalii gasiti aici: https://www.isf.ro/ro/anunt-privind-suspendarea-taxei-de-examinare-pentru-pregatirea-profesionala-initiala-1