1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ISF a inaugurat prima scoala de ...

ISF a inaugurat prima scoala de vara dedicata pietei de capital

Institutul de Studii Financiare (ISF) a inaugurat prima scoala de vara dedicata profesionistilor din piata de capital. Evenimentul a fost organizat in perioada 8 - 9 iunie 2021, la care au participat zeci de profesionisti din piata de capital. Acestia si-au realizat astfel formarea continua obligatorie aferenta anului 2021.

Evenimentul s-a bucurat de o audienta diversa si importanta in domeniu si a fost organizat in mediul online. Pentru profesiile mentionate in regulamentele din domeniu - respectiv administrator de risc, consultant de investitii, consultant financiar, au fost oferite sesiuni cu valoare adaugata, dar si posibilitatea de conformare la cerintele de formare profesionala continua pentru anul 2021, conform Regulamentului ASF nr. 28/2020.

Tematicile incluse in cadrul programului au fost: "Relatia cu Investitorii, de la teorie la practica", "Introducere in Finante Comportamentale. "Investitori" si "Tranzactionarea instrumentelor financiare". In cadrul acestor sesiuni de instruire au fost atinse subiecte de interes pentru piata, fiind sustinute atat de profesionisti din domeniu, cat si de reprezentanti ai Autoritatii de Supraveghere Financiara.

"Prin organizarea acestui eveniment, ISF isi intareste aportul esential pe care il are in pregarirea profesionistilor din piata de capital. Ne-am luat angajamentul sa respectam directivele europene cu privire la pregatirea continua obligatorie si sa crestem gradul de educatie financiara la nivel national atat cand vine vorba de consumatori cat si cand vine vorba de profesionisti. Feedback-ul a fost unul extrem de bun. Discutiile si schimbul de informatii au fost foarte de utile si aplicabile din punct de vedere al notiunilor incluse si usor de transpus in activitatea lor curenta", a explicat Marian SIMINICA, Directorul Executiv al ISF.

Institutul de Studii Financiare, fondat de Autoritatea de Supraveghere Financiara, este un centru de excelenta in domeniul studierii pietelor de profil si derularii programelor de educatie financiare pentru asigurarea competentelor, aptitudinilor si cunostintelor personalului institutiilor financiare si a personalului ASF si pentru cresterea nivelului de educatie financiara al consumatorilor de servicii si produse financiare non-bancare. Pe termen lung, ISF isi propune alinierea activitatii la cerintele europene, trecerea de la acumularea de cunostinte la acumularea si evaluarea de competente, furnizarea de programe de formare profesionala pentru domeniul financiar nebancar adaptate noilor procese organizationale, determinate de cerintele legislative, de dinamica pietei si a cadrului european, contribuind la maturizarea pietei financiare nebancare din Romania, la crearea capacitatii acesteia de a face fata concurentei induse de globalizare sau efectelor crizelor economice.