1asig.ro
1asig.ro
ISF: 500 de profesori de gimnaziu ...

ISF: 500 de profesori de gimnaziu vor beneficia gratuit de cursuri de educatie financiara

5 min. / 1.540 cuvinte
Fundatia Institutul de Studii Financiare a obtinut acreditarea unui program de formare profesionala continua adresat personalului didactic preuniversitar, denumit "Formarea personalului didactic din invatamantul preuniversitar in domeniul financiar nebancar (FinTTT)", in baza Ordinului Ministrului nr.3559/29.03.2021.

PROMO


In cadrul acestui program, 500 de profesori de gimanziu din toata tara, vor beneficia, in perioada mai-septembrie 2021, de cursuri gratuite de educatie financiara.

FinTTT face parte din categoria programelor de formare profesionala continua furnizate de Fundatia Institutul de Studii Financiare pentru toate segmentele angrenate in piata financiara nebancara, in formatul unui curs care are drept grup tinta personal didactic din invatamantul gimnazial care preda disciplina Educatie sociala. In calitate de furnizor de programe de formare profesionala acreditate ANC, atestat de A.S.F. si agreate de BNR, Fundatia Institutul de Studii Financiare in parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiara a dezvoltat un program de formare de 60 ore, cu respectarea principiilor si a standardelor de calitate aferente procesului educational. Prin parcurgerea acestui program acreditat pe o perioada de 4 ani, absolventii vor primi 15 credite de formare continua.

In acest sens, programul FinTTT are definit drept scop general imbunatatirea nivelului de educatie financiara in randul profesorilor - persoane de influenta in randul elevilor - printr-un efort coordonat la nivel national, care va asigura atingerea principalelor obiective strategice de imbunatatire a bunastarii financiare a populatiei.

Programul se adreseaza cadrelor didactice ce vor preda la clasa disciplina stipulata pentru clasa a VIII-a din Anexa nr. 2 la ordinul ministrului educatiei nationale nr. 3393 / 28.02.2017, respectiv partea care adreseaza piata financiara non-bancara, urmand a include pe scurt urmatoare tematica:
 • Nevoi si dorinte
 • Intocmirea unui buget personal
  • Economisire
  • Investitii
  • Protectie impotriva riscurilor
 • Piata asigurarilor
  • Institutii si produse
  • Mecanisme specifice
  • Relatia consumatorului cu institutiile non-bancare
 • Piata pensiilor private
  • Institutii si produse
  • Mecanisme specifice
  • Relatia consumatorului cu institutiile non-bancare
 • Piata de capital
  • Institutii si instrumente
  • Mecanisme specifice
  • Relatia consumatorului
Programul va pune la dispozitia participantilor acces la sesiuni de instruire la sala si online, acces la materiale de studiu (manuale, culegeri online de teste, materiale video, instrumente de evaluare, aplicatii si alte instrumente didactice), precum si metode de evaluare, cu respectarea principiilor standard ale procesului de evaluare.

Programul FinTTT reprezinta o dezvoltare a proiectului de educatie financiara Start2Teach, demarat in anul 2017 de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara in parteneriat cu ISF pentru cadrele didactice preuniversitare, in colaborare cu inspectoratele scolare teritoriale. La finalul primului trimestru al anului 2021 au fost inregistrati 726 de participanti.

Institutul de Studii Financiare, fondat de Autoritatea de Supraveghere Financiara, este un centru de excelenta in domeniul studierii pietelor de profil si derularii programelor de educatie financiare pentru asigurarea competentelor, aptitudinilor si cunostintelor personalului institutiilor financiare si a personalului ASF si pentru cresterea nivelului de educatie financiara al consumatorilor de servicii si produse financiare non-bancare. Pe termen lung, ISF isi propune alinierea activitatii la cerintele europene, trecerea de la acumularea de cunostinte la acumularea si evaluarea de competente, furnizarea de programe de formare profesionala pentru domeniul financiar nebancar adaptate noilor procese organizationale, determinate de cerintele legislative, de dinamica pietei si a cadrului european, contribuind la maturizarea pietei financiare nebancare din Romania, la crearea capacitatii acesteia de a face fata concurentei induse de globalizare sau efectelor crizelor economice.

1.209 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO