1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut 8,7% in 2020

In anul 2020 comparativ cu anul 2019, volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a inregistrat o cifra de afaceri mai mica cu 8,7%, ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu autovehicule (-14,3%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-6,1%), anunta Institutul National de Statistica (INS).

Cresteri au inregistrat comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+86,6%) si activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+2,5%).

Conform INS, volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna decembrie 2020, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 4%, ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-14,4%) si la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-3,8%).

Cresteri au inregistrat activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+0,7%) si comertul cu autovehicule (+0,5%). Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2020, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 1%.

Potrivit sursei citate, volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna decembrie 2020, comparativ cu luna decembrie 2019, a inregistrat o scadere cu 0,9%, ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu autovehicule (-8,4%).

Pe de alta parte, cresteri au inregistrat comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+115,6%), activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+17%) si comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+3,9%). Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2020, a inregistrat o scadere cu 1,9% fata de luna decembrie 2019.