1asig.ro
1asig.ro

INS: Unul din cinci manageri romani estimeaza o scadere cu pana la 25% a activitatii

5 min. / 1.540 cuvinte
Unul din cinci manageri romani estimeaza o scadere cu pana la 25% a activitatii in vederea masurarii impactului SARS-Cov.2, INS a realizat o ancheta ad-hoc care s-a desfasurat in perioada 17-19 martie 2020 referitoare la estimarea evolutiei activitatii si a numarului de salariati pentru perioadele 17/19 - 31 martie si 1 - 30 aprilie 2020.

PROMO


Conform INS, managerii intreprinderilor au fost intrebati asupra perceptiei privind evolutia activitatii economice, respectiv daca vor considera ca activitatea se va restrange cu pana la 25%, intre 25-50%, peste 50% sau se va inchide, dar si daca activitatea nu se va restrange sau chiar ar putea creste.

Avand in vedere incertitudinea evolutiei SARS-Cov.2, managerii au avut posibilitatea de a opta pentru versiunea de raspuns "nu pot estima".

Din analiza raspunsurilor, unul din cinci manageri a mentionat ca pana la sfarsitul lunii martie activitatea ar putea scadea cu pana la 25%.Potrivit sursei citate, trei sferturi din managerii care au mentionat ca activitatea va creste sunt din sectorul comert cu amanuntul. Referitor la evolutia activitatii din cursul lunii aprilie 2020, gradul de incertitudine creste, astfel peste 48% dintre respondenti au mentionat ca nu pot estima cum va evolua activitatea economica. Ponderea managerilor care au estimat ca activitatea nu se va restrange in cursul lunii aprilie s-a redus la jumatate din valoarea lunii martie. In industrie, circa o treime dintre respondentii care au mentionat ca activitatea se va restrange in cursul lunii aprilie au apreciat ca activitatea ar putea fi redusa intre 25% si 50%.Cele mai afectate vor fi intreprinderile mici si mijlocii ai caror manageri au estimat ca principal risc reducerea cu peste 50% sau chiar inchiderea activitatii. In ceea ce priveste estimarea evolutiei numarului de salariati pana la sfarsitul lunii martie, aproape un sfert dintre manageri au mentionat ca nu pot estima cum va evolua acesta. Scaderile cele mai mari sunt estimate a se inregistra in sectorul servicii. Incertitudinea pentru luna aprilie creste, astfel ponderea managerilor care au mentionat ca nu pot estima evolutia numarului de salariati a fost de 43% din total respondenti.288 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO