1asig.ro
1asig.ro

INS: Estimarile managerilor pentru urmatoarele trei luni

5 min. / 1.540 cuvinte
Managerii estimeaza, pentru perioada iulie-septembrie, o crestere moderata a activitatii in industrie si comertul cu amanuntul, cresterea moderata a numarului de salariati in constructii si comertul cu amanuntul, precum si cresterea preturilor in comertul cu amanuntul, a anuntat Institutul National de Statistica (INS).

PROMO


Soldul conjunctural indica perceptia managerilor intreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care NU trebuie confundata cu ritmul cresterii sau scaderii oricarui indicator statistic produs de INS.

Soldul conjunctural procentual este obtinut ca diferenta intre procentajul managerilor care au ales varianta pozitiva a fenomenului si procentajul celor care au indicat varianta negativa.

In cadrul anchetei de conjunctura din luna iulie 2020, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +11%). Pentru activitatea de fabricare a bauturilor se va inregistra crestere accentuata (sold conjunctural +49%), in timp ce, pentru activitatea de fabricare de masini, utilaje si echipamente se va inregistra scadere (sold conjunctural -18%).

Referitor la numarul de salariati se estimeaza scadere moderata, soldul conjunctural fiind de -13% pe total industrie prelucratoare. Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +5%).

Potrivit estimarilor din luna iulie 2020, in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni cresterea volumului productiei (sold conjunctural +23%). Managerii estimeaza crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +9%). In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii se preconizeaza crestere moderata a acestora (sold conjunctural +10%).

In sectorul comert cu amanuntul managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni o tendinta de crestere moderata a activitatii economice (sold conjunctural +8%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra relativa stabilitate (sold conjunctural +3%).

Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +12%). Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza cresterea preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +23%).

Conform estimarilor din luna iulie 2020, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +4%).

In sectorul de servicii se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural -4%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de scadere moderata (sold conjunctural -14%).

313 accesari
Sondaj

Locuinta ta este protejata prin asigurare?

- Da, obligatorie si facultativa
- Da, doar obligatorie
- Nu


PROMO