1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

INS: Afacerile din auto-moto au crescut in iulie cu 9,7% fata de iunie

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in luna iulie 2020 fata de luna precedenta atat ca serie bruta cu 9,7%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 6,6%, conform datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Potrivit INS, fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut ca serie bruta cu 0,4%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 0,1%.

In primele sapte luni din 2020, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut fata de perioada 1.I-31.VII.2019 atat ca serie bruta cu 14,2%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 13,6%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna iulie 2020, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 9,7%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+14,3%), activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+9,1%), comertul cu autovehicule (+8,1%) si la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+0,5%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2020, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 6,6%.

Potrivit documentului transmis, volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna iulie 2020, comparativ cu luna iulie 2019, a inregistrat o crestere cu 0,4% datorita cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+90,3%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+2%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+1,8%). Comertul cu autovehicule a scazut cu 2,8%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2020, a inregistrat o scadere cu 0,1% fata de luna iulie 2019.

Conform INS, in perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2020 comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2019, volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri mai mica cu 14,2%, ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu autovehicule (-20,6%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-10,8%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-1,3%). Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor a crescut cu 75,1%.

De asemenea, in primele sapte luni din acest an, fata de anul trecut, volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 13,6%.