1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ING iese... la shopping

Grupul de servicii financiare olandez ING a anuntat recent cumpararea OYAK Bank din Turcia pentru suma de 2,67 mld. USD si asteapta ca aceasta afacere sa creasca indicatorul profit/actiune incepand cu 2008.

ING mentioneaza ca tranzactia nu va afecta desfasurarea programului de rascumparare de actiuni in valoare de 6,7 mld USD, initiat de olandezi.
"Achizitia anuntata vine in intampinarea strategiei noastre de sprijinire a cresterii organice", a declarat Michel TILMANT, CEO al ING Group NV.

OYAK Bank, o institutie de credit de talie medie din Turcia, este privita ca una dintre ultimele oportunitati de intrare in sectorul bancar local, aflat in continua crestere.
Numerosi investitori straini si-au manifestat interesul in preluarea OYAK, inca din cursul anului trecut, cand compania-mama, conglomeratul OYAK Group, a semnalat intentia de a vinde banca, ori in proportie de 50%, ori in intregime.

ING va finanta aceasta tranzactie din resursele interne, finalizarea afacerii fiind planificata pentru cea de a doua jumatate a anului in curs.

Totusi, grupul bancar si de asigurari din Olanda continua sa dispuna de disponibilitati financiare in numerar considerabile destinate achizitiilor si programului de rascumparare de titluri de valoare.
"Daca luam in calcul profitul pe care il previzionam pentru acest an si de incidenta normelor Basel II asupra capitalului, putem spune ca ne bucuram, in continuare, de o disponibilitate masiva de numerar", completeaza CEO-ul ING.