1asig.ro
1asig.ro

INFOGRAFIC: Peste 3.000 de locuinte au fost afectate de incendii in primele sase luni

5 min. / 1.540 cuvinte
In prima jumatate a acestui an, pe teritoriul Romaniei s-au inregistrat aproape 11.000 de incendii, arata datele Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta - IGSU, transmise la solicitarea 1asig.ro.

Astfel, conform datelor IGSU, "in ceea ce priveste statistica incendiilor, in perioada de referinta [n.red. primele sase luni din 2018] s-au inregistrat, la nivel national, 10.990 de incendii".

Dintre acestea, 3.476 s-au manifestat la locuinte.

Principalele cauze generatoare de incendii la locuinte inregistrate in primele 6 luni ale anului 2018 sunt reprezentate de cosuri sau burlane de fum defecte sau necuratate (acestea provocand 1.225 de incendii - 35% din totalul acestora), instalatii electrice defecte sau improvizate (772 de incendii - 22%), mijloace de incalzire defecte, improvizate sau nesupravegheate (427 de incendii - 12%) si foc deschis (263 de incendii - 8%).

De asemenea, in primul semestru din 2018, 174 de incendii la locuinta (5%) au fost provocate si de actiuni intentionate, alte 149 de incendii (4% din total), de fumat, iar alte 147 (4%) de cenusa jar si scantei provenite din sistemele de incalzire.

Reamintim ca, pentru protectia financiara in cazul in care locuinta este afectata de un incendiu, exista asigurarea facultativa a locuintei, pe care romanii ar trebui sa o aiba in vedere pe langa incheierea unei polite obligatorii PAD (care acopera doar riscurile catastrofale - inundatii, cutremur, alunecari de teren).1.266 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO