1asig.ro
1asig.ro

IBM: Costul mediu al unei brese de securitate a atins, pe fondul pandemiei COVID-19, un nivel record

5 min. / 1.540 cuvinte
Costul mediu al unei brese de securitate a inregistrat, pe fondul pandemiei COVID-19, un nivel record - 4,24 milioane USD/incident -, arata un studiu global realizat de IBM Security, potrivit caruia acesta este cel mai mare nivel de cost inregistrat vreodata.

PROMO


In baza unei analize aprofundate a breselor de securitate cu care s-au confruntat peste 500 de organizatii din intreaga lume, studiul IBM sugereaza ca incidentele de securitate au devenit mai costisitoare pe fondul schimbarilor operationale impuse de pandemia COVID-19, costurile crescand cu 10% comparativ cu anul precedent.

Companiile au fost nevoite sa isi adapteze rapid abordarile tehnologice, multe organizatii incurajand sau solicitandu-le angajatilor sa lucreze de acasa, iar, pe fondul pandemiei COVID-19, 60% dintre organizatii au continuat sa migreze spre tehnologia cloud. Studiul realizat de IBM Security sugereaza ca e posibil ca securitatea sa nu fi tinut pasul cu schimbarile IT rapide, afectand capacitatea organizatiilor de a raspunde incidentelor de securitate. "The Annual Cost of a Data Breach Report" a identificat urmatoarele tendinte in randul organizatiilor studiate:
  • Impactul muncii de la distanta - Trecerea rapida la operatiuni de la distanta, pe fondul pandemiei COVID-19, pare sa fi dus la brese de securitate mai costisitoare. Astfel, bresele de securitate au presupus costuri medii mai mari cu 1 milion USD atunci cand munca de la distanta a fost indicata drept factor in eveniment, comparativ cu bresele de securitate in care munca de la distanta nu a fost indicata drept factor (4,96 milioane USD vs. 3,89 milioane USD).
  • Costurile breselor de securitate pe segmentul de asistenta medicala au crescut - De la an, la an, o crestere substantiala a costurilor aferente breselor de securitate s-a inregistrat si in industrii care s-au confruntat cu schimbari operationale semnificative urmare a pandemiei COVID-19 (asistenta medicala, comert cu amanuntul, ospitalitate, productie/distributie). Cea mai mare crestere a costurilor breselor de securitate a fost inregistrata, de departe, in domeniul sanatatii - 9,23 milioane USD per incident, ceea ce, comparativ cu anul anterior, reprezinta o crestere de 2 milioane USD.
  • Compromiterea acreditarilor a dus la compromiterea datelor - Cea mai frecventa cauza principala a breselor de securitate din acest studiu a fost reprezentata de furtul datelor detinute de utilizatori. In acelasi timp, datele personale ale clientilor (cum ar fi nume, adresa de e-mail, parola) au fost informatiile cele mai frecvent expuse in cadrul breselor de securitate - 44%. Combinatia acestor factori ar putea provoca un efect in spirala, bresele de securitate care au presupus insusirea de catre infractori a numelui sau parolei utilizatorului reprezentand o parghie pentru alte brese de securitate in viitor.
  • Abordarile moderne au redus costurile - Adoptarea AI, analiza de securitate si criptarea au fost primii 3 factori de atenuare care au redus costurile unei brese de securitate, iar companiile au economisit 1,25 - 1,49 milioane USD, comparativ cu organizatiile in care aceste instrumente de atenuare nu au fost utilizate frecvent. In ceea ce priveste bresele de securitate pe segmentul cloud, organizatiile care au implementat o abordare cloud hibrida au inregistrat costuri mai mici in urma breselor de securitate (3,61 milioane USD), comparativ cu cele care au optat pentru cloud primar public (4,80 milioane USD) sau cloud principal privat (4,55 milioane USD).
"Costurile ridicate ale breselor de securitate reprezinta cheltuieli suplimentare pentru companii, pe fondul schimbarilor rapide de tehnologie din timpul pandemiei. Costurile breselor de securitate au atins un nivel record in ultimul an, insa raportul mai arata, de asemenea, semne pozitive cu privire la impactul tacticii moderne de securitate, cum ar fi Inteligenta Artificiala, automatizarea si adoptarea unei abordari de tipul zero-trust, care ar putea avea ca rezultat reducerea costurilor generate de astfel de incidente", a declarat Chris McCURDY - Vice President and General Manager, IBM Security.

Mai multe detalii, AICI.

1.242 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO