1asig.ro
1asig.ro

Honda a lansat o aplicatie care ajuta soferii responsabili sa beneficieze de reduceri la primele de asigurare

5 min. / 1.540 cuvinte
Honda Motor Co. a lansat o aplicatie care analizeaza comportamentul la volan al soferilor si, daca acestia dau dovada de responsabilitate si prezinta un grad scazut de risc, pot beneficia de reduceri la primele de asigurare, informeaza Claims Journal. Aplicatia Driver Feedback este disponibila pentru soferii ce conduc anumite modele Honda si Acura din 2019 si 2020. Sistemul transmite datele colectate de la masinile ai caror soferi au fost de acord sa participe la Verisk Data Exchange.

PROMO


Honda sustine ca parteneriatul cu Verisk ii va ajuta pe soferi sa isi optimizeze comportamentul la volan si, in acelasi timp, le ofera posibilitatea de a beneficia de o reducere a primei de asigurare valabila in cele 42 de state in care Verisk are asigurari de tip usage-based (UBI - usage-based insurance). In baza datelor cu privire la pierderile inregistrate de industria de asigurari auto, Verisk Driving Score monitorizeaza 5 factori de risc: conducerea lina, viteza adecvata, rutina de conducere, timpul zilei in care este condusa masina si timpul petrecut la volan.

Accelerarea si franarea usoara pot indica un risc mai mic de a fi implicat intr-un accident, arata Verisk. In mod similar, cresterea vitezei indica un risc crescut. Soferii care circula regulat dupa acelasi program sunt mai putin susceptibili sa fie implicati in evenimente rutiere, la fel si soferii care evita orele considerate mai riscante, cum ar fi noaptea sau dimineata devreme, mai spune Verisk. Cu cat timpul pestrecut la volan e mai mare, cu atat creste si riscul de a fi implicat intr-un accident, subliniaza compania.

Verisk mai noteaza ca datele sale indica faptul ca probabilitatea unui accident rutier sau a unei cereri de despagubire este de sapte ori mai mare in randul soferilor cu cel mai mic scor, comparativ cu soferii care primesc cel mai mare Verisk Driving Score.

"Informatiile colectate de la soferii Honda care isi dau consimtamantul in acest sens vor fi disponibile in portofoliul de produse telematice Verisk, extinzand acoperirea Verisk Data Exchange si, totodata, ajutand asiguratorii care sunt clienti ai companiei noastre sa lanseze sau sa actualizeze propriile programe tip UBI (usage-based insurance)", puncteaza Karthik BALAKRISHNAN - General Manager, Verisk Telematics.

Soferii care opteaza pentru acest program vor primi pe smartphone atat scorul indicat de Verisk Driving, cat si recomandari pentru a-si imbunatati comportamentul la volan.

Chris MARTIN - Purtator de cuvant, Honda -, spune ca, dupa o perioada de 15 saptamani de participare la acest program, soferii vor primi un mesaj pe aplicatia de mobil, care le va spune daca sunt eligibili sau nu pentru o reducere a primei de asigurare. Soferul poate alege sa foloseasca direct aplicatia pentru a se conecta la interfata asiguratorului care ofera reducerea primei de asigurare.

Chris MARTIN mai arata ca asiguratorii primesc doar date anonime si ca pot afla mai multe despre modul in care un sofer se comporta la volan doar daca acesta este de acord cu acest lucru. "Participantii ce afla ca au un scor mic ar putea sa nu primeasca o reducere a primei in baza datelor UBI, in vreme ce soferii care primesc o oferta din partea unui asigurator vor oferi acces la datele personale strict asiguratorului in cauza, nu tuturor asiguratorilor participanti la acest program."

Aplicatia e valabila doar pentru modelele Acura si Honda care se pot conecta la IoT (Internet of Things). Vehiculele Acura eligibile: RDX, ILX, TLX, RLX, MDX. Vehiculele Honda eligibile: Accord, Odyssey, Insight, Passport, Pilot.

294 accesari
Sondaj

Locuinta ta este protejata prin asigurare?

- Da, obligatorie si facultativa
- Da, doar obligatorie
- Nu


PROMO