1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Hannover Re genereaza un profit trimestrial de 264 milioane EUR, in ciuda pierderilor substantiale

Hannover Re a inregistrat un profit trimestrial de 264 milioane EUR, in primele 3 luni ale lui 2022, si isi confirma previziunile de profit pentru intregul an. Asta, in ciuda unor cereri considerabile de despagubire pentru catastrofe naturale, a unor noi pierderi legate de pandemia COVID-19 in reasigurarea de viata si sanatate si a unei consolidari suplimentare a provizioanelor pentru posibilele pierderi rezultate in urma razboiului din Ucraina.

"Desi suntem cu totii ingroziti de suferinta pe care Rusia a dezlantuit-o in razboiul sau impotriva Ucrainei, in acest moment nu este inca posibil sa punem cifre concrete asupra impactului economic. Pe langa implicatiile potentiale ale razboiului din Ucraina, in primele trei luni ale anului ne-am confruntat cu numeroase catastrofe naturale si cu noi tensiuni legate de pandemie in reasigurarea de viata si sanatate. In acest context, am demonstrat din nou calitatea gestionarii riscurilor si a capitalului nostru si am fost alaturi de clientii nostri ca un partener de incredere", a declarat Jean-Jacques HENCHOZ - Chief Executive Officer, Hannover Re.

La sfarsitul lunii martie 2022, rata de adecvare a capitalului Hannover Re a fost de 242% si, prin urmare, a ramas confortabil peste limita de 180% si pragul de 200%.

Primele brute subscrise de Hannover Re cresc cu 19%

Primele brute subscrise de Hannover Re au crescut cu 19,5%, la 31 martie 2022, ajungand la 9,3 miliarde EUR. Cresterea ar fi ajuns la 13,9% ajustata pentru efectele cursului de schimb. Primele nete incasate au crescut cu 17,9%, pana la 6,7 miliarde EUR. O crestere de 12,4% ar fi fost inregistrata la rate de schimb constante.

Profitul net al Grupului ajunge la 264 milioane EUR

Profitul operational a ajuns la 396 milioane EUR, in ciuda pierderilor inregistrate in primul trimestru din 2022. Profitul net al Grupului a scazut cu 13,8%, ajungand la 264 milioane EUR.

Reasigurare P&C: pierderi majore mai mari decat cele asteptate

In general, Hannover Re a fost multumita de reinnoirea portofoliului de reasigurare Property & Casualty, incepand cu 1 ianuarie 2022. 62% dintre tratatele traditionale de reasigurare P&C au fost renegociate la aceasta data. Cresterea preturilor ajustate in functie de inflatie si risc s-a ridicat la 4,1%, cele mai mari cresteri fiind inregistrate in Europa.

Primele brute subscrise au crescut cu 26% pana la sfarsitul lunii martie, ajungand la 7,1 miliarde EUR; acestea ar fi crescut cu 19,5% ajustate pentru efectele cursului de schimb. Primele nete incasate au crescut cu 24%, pana la 4,8 miliarde EUR; cresterea ar fi fost de 18,0% la cursul de schimb constant.

Cheltuielile pentru daune majore au atins un total de 336 milioane EUR, depasind astfel suma bugetata de 284 milioane EUR pentru primul trimestru. Cele mai mari pierderi individuale au fost inundatiile din Australia, provocate de ploile abundente, cu cheltuieli nete de 186 milioane EUR, furtunile de vant Ylenia / Zeynep din Europa, cu un cost de 124 milioane EUR, si scufundarea cargoului Felicity Ace, in urma unui incendiu, cu o pierdere de 14 milioane EUR.

In primul trimestru, Hannover Re a constituit un provizion general suplimentar in valoare de trei cifre, de ordinul milioanelor de euro, pentru posibilele pierderi cauzate de razboiul din Ucraina.

Rata combinata in reasigurarea P&C a crescut la 99,5% si a depasit astfel nivelul tinta de cel mult 96%. Rezultatul de subscriere pentru reasigurarea P&C, inclusiv dobanzile la fondurile retinute si la depozitele comerciale, s-a situat cu mult sub nivelul din anul precedent, la 26 milioane EUR (vs. 147 milioane EUR). In pofida pierderilor substantiale, a fost posibil sa se genereze un profit operational de 284 milioane EUR. Veenitul net in reasigurarea P&C s-a ridicat la 177 milioane EUR.

Reasigurarea de viata si sanatate, scadere a pierderilor legate de pandemie

In reasigurarea de viata si sanatate, Hannover Re a continuat sa isi extinda activitatea de solutii financiare, in special in China. Cererea de solutii de protectie impotriva riscurilor de longevitate a inregistrat, de asemenea, o noua crestere la nivel mondial. Interesul in acest caz a fost in continuare deosebit de puternic in UK, dar s-a extins si in SUA si Canada. Mediul pentru reasigurarea de viata si de sanatate a fost, in general, satisfacator.

Impactul pandemiei COVID-19 a ramas problema dominanta, in special in ceea ce priveste acoperirea mortalitatii. Asa cum era de asteptat, au fost inregistrate noi pierderi legate de pandemie, in valoare de 123 milioane EUR, desi acestea s-au diminuat progresiv pe parcursul trimestrului.

Primele brute subscrise au crescut cu 3,2%, ajungand la 2,2 miliarde EUR, ceea ce corespunde unei scaderi de 1,2% ajustata pentru efectele cursului de schimb. Primele nete incasate au crescut cu 5,4%, ajungand la 1,9 milioane EUR; o crestere de 0,8% ar fi fost inregistrata la rate de schimb constante.

Rezultatul operational a crescut cu 23%, ajungand la 113 milioane EUR. Venitul net in reasigurarea de viata si de sanatate a crescut cu 78%, ajungand la 101 milioane EUR.

Raportul integral al Hannover Re este disponibil AICI.