1asig.ro
1asig.ro

Guy Carpenter a lansat un model de inundatii pentru Indonezia

5 min. / 1.540 cuvinte
Guy Carpenter anunta lansarea unui model de inundatii pentru Indonezia (IFM - Indonesia Flood Model), informeaza Reinsurance News. Potrivit sursei citate, IFM le poate oferi utilizatorilor sai acoperire la nivel national si le permite asiguratorilor sa evalueze expunerea la riscul de inundatii. Informatiile folosite sunt bazate pe un catalog stocastic de 10.000 de ani, care simuleaza atat inundatiile riverane, cat si pe cele provocate de precipitatii.

PROMO


Componenta riverana a pericolului de inundatii a fost dezvoltata utilizand modelarea hidrologica si cea hidraulica de ultima generatie, pentru a simula precipitatiile si deversarile fluviala in reteaua nationala. In ceea ce priveste inundatiile provocate de precipitatii, ele vor fi simulate utilizand o metodologie interna, care sa tina cont de elemente precum: conditii climatice locale, tipul solului, modul de utilizare a solului si topografia.

Modelul IFM va putea produce tabele de pierderi generate de evenimente, dar si pierderi medii anuale la numeroase niveluri de agregare. Tehnologia e alimentata de Oasis Loss Modeling Framework, o platforma de modelare a riscurilor catastrofale care, initial, conceputa si proiectata de catre industria de reasigurari. Rezultatele pot fi valorificate prin utilizarea platformei MetaRisk, conceputa de Guy Carpenter, pentru a analiza structurile de reasigurare si pentru modelarea capitalului.

"Indonezia sufera frecvent dupa inundatii, acestea fiind generate de cauze naturale, cum ar fi precipitatii sezoniere de intensitate ridicata, dar si de influentele umane, cum ar fi cresterea densitatii urbane, mai ales in zone defrisate si zone de campie expuse inundatiilor. Ne asteptam ca, pe termen scurt si mediu, sa ne confruntam cu un impact crescut al inundatiilor, pe fondul influentelor schimbarilor climatice", arata Dr. David MARECHAL - Lead Hydrologist, Guy Carpenter.

"Lansarea acestui model de inundatii pentru Indonezia urmeaza succesul inregistrat de modelele pe care le-am conceput pentru Thailanda, Malaezia si Filipine. Acest nou model acopera intreaga Indonezie si, de asemenea, inlocuieste modelul anterior conceput doar pentru Jakarta, incluzand si zona propusa pentru o noua capitala in Kalimantanul de Est. Noua generatie de modele din sud-estul Asiei combina seturi de evenimente, permitandu-ne sa studiem corelatiile din regiune", explica si Rob BENTLEY - CEO of Global Strategic Advisory, Guy Carpenter.

"In fiecare an, inundatiile din Indonezia afecteaza mii de oameni, insa, cu toate acestea, Indonezia are un deficit semnificativ de protectie prin asigurare, care prezinta grave implicatii pentru rezilienta economica. Industria noastra lucreaza pentru a aborda schimbarile climatice, inundatiile afectand atat Indonezia, cat si alte tari din Asia. Angajamentul asumat de Guy Carpenter este de a lucre cu clientii si partenerii nostri la schimbarile climatice, pentru a imbunatati intelegerea si pentru a crea instrumente precum noul nostru model de inundatii", spune Tony GALLAGHER - CEO for the Asia-Pacific Region, Guy Carpenter.

140 accesari