1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Guy Carpenter: 2020 ar putea aduce pierderi de peste 160 mld. dolari pentru industria de re/asigurari

Catastrofele de anul acesta si pandemia COVID-19 au provocat deja industriei de re/asigurari pierderi ce pot fi cuprinse intre 100-160 de miliarde de dolari, noteaza Guy Carpenter. Cu toate acestea, mai arata sursa citata, pierderile totale cu care se poate confrunta industria de profil anul acesta ar putea depasi pragul de 160 de miliarde de dolari, daca sezonul uraganelor din Atlantic va avea un impact semnificativ asupra pietei de re/asigurari.

Impactul pandemiei COVID-19 asupra pietei este celalalt factor care va determina nivelul pierderilor cu care se va confrunta industria de re/asigurari anul acesta, estimarile in acest sens fiind, in momentul de fata, destul de vagi, atat in ceea ce priveste impactul asupra segmentul de viata, cat si asupra celui de non-life. Recent, Berenberg a declarat ca pandemia va genera pierderi de 50-70 de miliarde de dolari, nivel gestionabil pentru industria de profil.

Pe de alta parte, Lloyd's arata ca estimarile sale indica o pierdere de 107 miliarde de dolari doar asupra sectorului non-life. Prin urmare, exista o gama destul de larga de estimari, de la 30 de miliarde de dolari, la 100+ miliarde de dolari, la care se adauga si impactul asupra segmentului de asigurari de viata si de sanatate, precum si pierderile pe partea de investitii, demne de luat in considerare, si volatilitatea pietei de capital, care, la randul ei, va fi o povara.

In acest context, Guy Carpenter sustine ca pandemia COVID-19 "pare sa se incadreze in categoria celor mai costisitoare evenimente pentru industria de profil", adaugand ca "pandemia are potentialul de a genera un impact necunoscut al pierderilor". In plus, Guy Carpenter avertizeaza ca, probabil, pandemia COVID-19 "e una dintre cele mai lente catastrofe cu care furnizorii s-au confruntat vreodata, generand, probabil, o stare prelungita de incertitudine".

Toate acestea sugereaza ca va mai trece ceva timp pana cand estimarile vor fi considerate mai exacte si, implicit, mai apropiate de realitate. In conditiile in care catastrofele de anul acesta au generat anumite pierderi, la care se adauga un nivel normal al pierderilor pentru catastrofele care ar putea avea loc in cea de-a doua parte a acestui an, se pare ca nivelul total al pierderilor va depasi pragul de 100 de miliarde de dolari, potrivit Guy Carpenter, lucru care s-a mai intamplat doar de 3 ori pana acum.

"In cazul in care despagubirile pe fondul pandemiei COVID-19 vor fi la cel mai ridicat nivel al estimarilor actuale ale pietei, la fel cum s-ar putea intampla in cazul revoltelor civile din SUA si in cazul unui sezon eolian extrem de activ, 2020 ar putea deveni cel mai costisitor an din istorie si, astfel, ar testa limitele rezilientei de capital", avertizeaza Guy Carpenter.