1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Guvernul intentioneaza sa pastreze valoarea punctului de amenda

Valoarea punctului de amenda pentru anul 2020 ar putea fi mentinuta la valoarea actuala (145 de lei), in ciuda cresterii salariale insa, modalitatea de calcul, raportata la salariul minim pe economie ar trebui schimbata, intrucat nu este o solutie care sa poata fi aplicata, a declarat, marti, Premierul Ludovic ORBAN.

"Am luat decizia sa facem si noi ceea ce au facut Guvernele anterioare, dar cu siguranta trebuie schimbat acest sistem. Practic, punctul de amenda a fost legat de salariul minim pe economie si in fiecare an, practic, nu s-a crescut punctul de amenda odata cu cresterea salariului minim. Vom aplica si noi aceasta solutie, sa nu crestem punctul de amenda", a spus Ludovic ORBAN.

De asemenea, premierul a mai precizat ca relatia intre punctul de amenda si salariul minim pe economie nu este o solutie care sa se poata aplica.

Punctul de amenda ar trebui sa aiba o valoare de 10% din valoarea salariului minim brut pe economie, insa, in ultimii doi ani, a fost plafonat la 145 de lei.

Valoarea salariului minim brut pe economie este in prezent de 2.080 de lei, iar pentru ianuarie 2020 se asteapta o crestere de pana la 2.230 de lei.