1asig.ro
1asig.ro

Guvernul a aprobat normele de aplicare ale programului Noua Casa

5 min. / 1.540 cuvinte
Guvernul a aprobat normele de aplicare ale programului Noua Casa, urmand ca romanii sa isi poata cumpara o locuinta de pana la 70.000 de euro, cu un un avans de 5% pentru locuintele noi sau vechi. La aceasta categorie s-a introdus un nou plafon pentru cei care vor sa isi achizitioneze o locuinta cuprinsa intre 70.000-140.000 de euro cu un avans de 15%.

PROMO


"Au fost aprobate normele de aplicare ale programului "Noua Casa". Reamintesc, in acest caz vorbim despre doua categorii de beneficiari, respectiv cei care, pana in prezent, erau in categoria beneficiarilor conform conditiilor din programul 'Prima Casa', respectiv credite de pana la 70.000 de euro, cu garantii de stat de 50% si avans 5% pentru locuinte noi sau vechi. La acestia se adauga o noua categorie de beneficiari, cei care vor achizitiona imobile cu valoare cuprinsa intre 70.000 de euro si 140.000 de euro, cu garantii de stat de 60% si avans de 15%", a precizat Ionel DANCA, seful Cancelariei primului-ministru, intr-o conferinta de presa.

"Acestea sunt conditiile pentru programul "Noua Casa", aprobate prin hotarare de guvern, in ceea ce priveste normele de aplicare ale acestui program. Odata cu publicarea normelor in Monitorul Oficial, practic, programul este disponibil pentru cei care doresc sa achizitioneze imobile cu credite cu garantii de stat. Vorbim despre un plafon de aproximativ 1,6 miliarde lei, disponibil pana la sfarsitul acestui an pentru acest program", a completat Ionel DANCA.

Strategia guvernamentala a Programului Prima Casa are in vedere reducerea graduala a interventiei statului in procesul de creditare ipotecara prin garantare, in contextul dezvoltarii pietei creditului ipotecar si a cresterii accesului populatiei la produsele standard ale bancilor.

484 accesari
Sondaj

Locuinta ta este protejata prin asigurare?

- Da, obligatorie si facultativa
- Da, doar obligatorie
- Nu


PROMO