1asig.ro
1asig.ro

Guvernele trebuie sa renunte la ideea de a fi asiguratori de ultima instanta

5 min. / 1.540 cuvinte
Pandemia COVID-19 a accelerat schimbarile in rolul pe care guvernele il joaca pe scena de asigurari si, in acest context, pare inevitabil ca autoritatile din intreaga lume sa nu mai poata juca rolul de asiguratori de ultima instanta, in special din cauza cresterii nivelului datoriilor. Aceasta este concluzia raportului "Shaping a brighter world of work: The case for a new social contract", realizat de ZURICH Insurance Group si the Smith School of Enterprise & the Environment (University of Oxford), citat de Asia Insurance Review.

PROMO


Raportul prezinta perspective globale cu privire la o abordare multi-stakeholder a provocarii de a proteja forta de munca intr-o lume post-pandemica.

"O forta de munca mai putin dispusa sa isi asume riscuri va avea o nevoie mai mare, dar si un apetit mai important pentru protectie. Pentru a proteja angajatii impotriva riscurilor sporite ale unei economii post-pandemice, ar trebui dezvoltate noi parteneriate intre guverne, angajatori si furnizori de beneficii", arata "Shaping a brighter world of work: The case for a new social contract".

Raportul mai subliniaza ca redistribuirea va fi o caracteristica necesara in asigurari, ca mijloc de reducere a inegalitatii si de consolidare a solidaritatii intergenerationale. ZURICH si Oxford mai noteaza, in acelasi studiu, ca oamenii care lucreaza sunt constienti ca trebuie sa isi mentina, pe termen lung, capacitatea de angajare si siguranta financiara.

De asemenea, "Shaping a brighter world of work: The case for a new social contract" mai arata ca multi dintre cei care lucreaza ar dori sa aiba acces la oportunitati de recalificare si cauta modalitati de asigurare impotriva viitorului - fie ca e vorba de programe de instruire, asigurari de protectie a veniturilor sau alte forme conexe de asigurare la locul de munca, unele care le-ar putea oferi o plasa de siguranta pe termen mediu.

Raportul realizat de catre ZURICH Insurance Group si the Smith School of Enterprise & the Environment (University of Oxford) mai spune ca, desi unele persoane si-ar putea asuma riscurile si responsabilitatile care decurg din adaptarea la o piata a muncii in continua schimbare, altele vor beneficia de sistemele de educare si formare la locul de munca oferite de angajatori si grupuri industriale.

Observand ca exista atat dorinta, cat si optimism in ceea ce priveste reformarea sistemului de protectie, raportul precizeaza ca forta de munca trece de la ambitie, la actiune.

Prin urmare, subliniaza, printre recomandari, ca angajatorii, asiguratorii, guvernele si comunitatile sa lucreze impreuna si sa se asigure ca viitorul protectiei sociale este mai flexibil, mai sigur si mai echitabil, pentru a sprijini oamenii pe tot parcursul vietii profesionale, indiferent de locul si modul in care acestia aleg sa lucreze.

444 accesari