1asig.ro
1asig.ro

Grupul financiar Banca Transilvania a primit unda verde pentru achizitionarea Certinvest Pensii

BT Asset Management S.A.I. (BTAM) si BT Investments au primit de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) aprobarea achizitiei a 100% din Certinvest Pensii, singurul jucator local dintre administratorii de fonduri de pensii din Romania.

Grupul Financiar Banca Transilvania a anuntat in octombrie 2019 intentia de a-si extinde serviciile financiare pentru cei peste 3 milioane de clienti printr-o investitie in domeniul pensiilor private. Tot atunci a avut loc semnarea, in Bucuresti, a unui agajament ferm intre BT Asset Management, BT Investments si Certinvest Pensii privind achizitia.

"Pornim cu aproape 10.000 de clienti si cu peste 75 de milioane de lei in administrare. Urmeaza o perioada de integrare a Certinvest Pensii in Grupul Financiar BT si de pregatire pentru clienti. Ne adresam celor care isi stabilesc un plan cu bataie lunga privind pensia privata, apropiati ai brandului BT. Multumim autoritatilor pentru suportul acordat", declara Aurel BERNAT, Director General, BT Asset Management.

Ce isi propune Grupul Financiar Banca Transilvania prin cea mai noua achizitie:
  • Viitoarea companie de pensii BT sa devina un jucator cat se poate de relevant pe piata, pe modelul companiilor din Grupul BT;
  • Stimularea economisirii de termen lung prin Pilonul III de pensii, varianta optionala, dar cu cautare tot mai mare in randul persoanelor active;
  • Oferirea unei alternative de investitii, atat prin pensiile facultative, cat si prin fondurile de investitii, pe fondul trendului ascendent al economisiri.
Tranzactia a fost asistata de BT Capital Partners, divizia de investment banking si piete de capital a Grupului Financiar BT, membru exclusiv in Romania al aliantei internationale Oaklins.

BT Asset Management S.A.I. este compania Grupului Financiar Banca Transilvania, specializata in administrarea de investitii prin fonduri deschise si inchise. BTAM are in prezent peste 4,2 miliarde de lei active, 14 fonduri deschise de investitii in administrare si peste 45.000 de clienti.