1asig.ro

Grupul ALLIANZ, cel mai ridicat profit operational din istorie, in 2019

5 min. / 1.540 cuvinte
Grupul ALLIANZ a anuntat un profit operational de 11,9 miliarde de euro pentru anul 2019, fiind cel mai bun rezultat din istorie, in crestere cu 3% fata de anul precedent, au anuntat, vineri, reprezentantii grupului.

PROMO


In acelasi timp, profitul net a insumat 8,3 miliarde de euro, mai mare cu 7,8% fata de cel raportat in 2018.

Venituri totale depasesc valoarea de 142 miliarde de euro in 2019, in crestere cu 8% fata de anul precedent. Iar rata de solvabilitate (Solvency II) a fost de 212%.

Oliver BATE, CEO al Grupului ALLIANZ, a declarat: 2019 a fost inca un an de succes, cu rezultate exceptionale pentru ALLIANZ Group. Evolutia companiei reflecta increderea clientilor si a actionarilor, precum si angajamentul profesionistilor nostri. ALLIANZ a continuat sa faca progrese strategice semnificative in 2019. Exemple relevante in acest sens sunt achizitiile din Marea Britanie si Brazilia si faptul ca am devenit prima companie de asigurari cu actionariat integral strain din China".

"De asemenea, continuam sa avem o contributie importanta in societate: fiind unul dintre initiatorii Net-Zero Asset Owner Alliance, recent lansata de ONU, ne-am angajat sa avem un portofoliu neutru din punctul de vedere al amprentei de carbon pana in 2050", a adaugat Oliver BATE.

ALLIANZ este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare si asigurari si cel mai valoros brand de asigurari din lume, conform celei mai recente evaluari Interbrand. ALLIANZ este listat la bursa din Frankfurt si are o capitalizare de aproximativ 96 miliarde de euro

Mai multe detalii despre rezultatele financiare gasiti AICI.

In Romania, ALLIANZ este prezent prin intermediul ALLIANZ-TIRIAC Asigurari si ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private.439 accesari
Sondaj

Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

- Foarte eficiente
- Eficiente, insa mai pot fi imbunatatite
- Insuficiente, este nevoie de mai mult


PROMO