1asig.ro
1asig.ro

Grupul ALLIANZ, cel mai ridicat profit operational din istorie, in 2019

5 min. / 1.540 cuvinte
Grupul ALLIANZ a anuntat un profit operational de 11,9 miliarde de euro pentru anul 2019, fiind cel mai bun rezultat din istorie, in crestere cu 3% fata de anul precedent, au anuntat, vineri, reprezentantii grupului.

PROMO


In acelasi timp, profitul net a insumat 8,3 miliarde de euro, mai mare cu 7,8% fata de cel raportat in 2018.

Venituri totale depasesc valoarea de 142 miliarde de euro in 2019, in crestere cu 8% fata de anul precedent. Iar rata de solvabilitate (Solvency II) a fost de 212%.

Oliver BATE, CEO al Grupului ALLIANZ, a declarat: 2019 a fost inca un an de succes, cu rezultate exceptionale pentru ALLIANZ Group. Evolutia companiei reflecta increderea clientilor si a actionarilor, precum si angajamentul profesionistilor nostri. ALLIANZ a continuat sa faca progrese strategice semnificative in 2019. Exemple relevante in acest sens sunt achizitiile din Marea Britanie si Brazilia si faptul ca am devenit prima companie de asigurari cu actionariat integral strain din China".

"De asemenea, continuam sa avem o contributie importanta in societate: fiind unul dintre initiatorii Net-Zero Asset Owner Alliance, recent lansata de ONU, ne-am angajat sa avem un portofoliu neutru din punctul de vedere al amprentei de carbon pana in 2050", a adaugat Oliver BATE.

ALLIANZ este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare si asigurari si cel mai valoros brand de asigurari din lume, conform celei mai recente evaluari Interbrand. ALLIANZ este listat la bursa din Frankfurt si are o capitalizare de aproximativ 96 miliarde de euro

Mai multe detalii despre rezultatele financiare gasiti AICI.

In Romania, ALLIANZ este prezent prin intermediul ALLIANZ-TIRIAC Asigurari si ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private.629 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO