1asig.ro
1asig.ro

Grupul ALLIANZ: Veniturile totale s-au mentinut la 73,5 miliarde de euro in S1 2020

5 min. / 1.540 cuvinte
Veniturile totale ale grupului ALLIANZ, prezent si pe piata din Romania, au insumat 73,5 miliarde de euro in primele sase luni din 2020, nivel asemanator cu cel raportat in urma cu un an, potrivt raportului publicat de grup.

PROMO


Veniturile pe segmentul asigurarilor de viata au insumat 36,4 miliarde de euro - in scadere cu 2,8% fata de S1 2019, in timp ce veniturile pe segmentul asigurarilor generale au totalizat 33,8 miliarde de euro - in crestere cu 2,6%.

Profitul operational a totalizat, in primul semestru din acest an, circa 4,9 miliarde de euro, cu 20,5% mai mic fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce rata de solvabilitate a fost de 187%.

Conform grupului, rortofoliul echilibrat si forta financiara, cele doua elemente cheie care au permis ALLIANZ sa navigheze cu succes prin criza actuala si sa obtina rezultate solide.

Oliver Bate, CEO al Grupului ALLIANZ, a declarat: "Pandemia continua sa fie o provocare pentru toate industriile. Cu toate acestea, ALLIANZ a obtinut rezultate solide si a demonstrat o rezilienta remarcabila in primele sase luni ale anului 2020. Acestea ne ofera toata increderea ca vom avea o performanta financiara solida si in a doua jumatate a anului 2020."

In ceea ce priveste rezultatele financiare din al doilea trimestru din 2020, veniturile totale ale Grupului ALLIANZ s-au diminuat cu 6,8%, pana la 30,9 miliarde de euro, in timp ce profitul operational a insumat circa 2,6 miliarde de euro (-18,8%).

Mai multe detalii despre rezultatele financiare gasiti AICI.

In Romania, ALLIANZ este prezent prin intermediul ALLIANZ-TIRIAC Asigurari si ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private.506 accesari