1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Grupul ALLIANZ: Profit record in 2023

Volumul total al afacerilor Grupului ALLIANZ a crescut cu 5,5% in anul 2023, ajungand la 161,7 miliarde de euro, impulsionat de segmentul asigurarilor generale.

Profitul operational a insumat 14,7 miliarde de euro in 2023, in crestere cu 6,7% fata de 2022, in timp ce profitul net atribuit actionarilor a fost in valoare de 9,1 miliarde de euro, in crestere cu 30% fata de anul anterior.

Rata de solvabilitate (Solvency II) s-a situat la un nivel confortabil de 206% dupa plata dividendelor.

Oliver Bäte, CEO, ALLIANZ SE, a declarat: „Allianz a obtinut din nou venituri si un profit operational record, consolidandu-si pozitionarea ca una dintre cele mai rezistente companii la nivel mondial in domeniul asigurarilor si administrarii de active.”

„Rezultatele noastre demonstreaza increderea pe care clientii nostri o acorda Allianz, precum si rezistenta si potentialul modelului nostru de afaceri si al oamenilor nostri. Segmentul asigurarilor generale a crescut puternic, in timp ce ne-am sprijinit clientii afectati de catastrofele naturale. Linia asigurarilor de viata si sanatate a inregistrat o crestere profitabila, in conditiile in care am dezvoltat solutii atractive pentru a ne ajuta clientii sa-si protejeze economiile de efectele inflatiei. De asemenea, in activitatea de gestionare a activelor am obtinut rezultate nete robuste intr-un mediu volatil al pietei de capital”, a adaugat el.

Conform acestuia, „disciplina in executia strategiei si managementului capitalului confirma perspectiva profitului operational pentru 2024, noua noastra politica de dividende si programul de rascumparare de actiuni. In acest an, ne vom concentra in continuare pe deblocarea beneficiilor generate de amploarea business-ului nostru, pentru a ne creste in continuare productivitatea si pentru a transforma excelenta noastra in ceea ce priveste serviciile oferite clientilor in crestere profitabila a bazei de clienti.”

Pentru 2024, Grupul ALLIANZ tinteste un profit operational de  14,8 miliarde de euro, plus/minus 1 miliarde de euro.

Mai multe detalii regasiti AICI.