1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

GlobalData: Calatoriile internationale isi vor mentine cresterea in 2022, o redresare completa fiind asteptata pana in 2025

In 2022, plecarile internationale vor ajunge, la nivel global, la 68% din nivelurile de dinainte de pandemia COVID-19 si se preconizeaza ca vor atinge pragul de 82% in 2023 si cel de 97% in 2024, inainte ca, in 2025, sa inregistreze o recuperare completa, la 101% din nivelurile din 2019, cu un numar estimat de 1,5 miliarde de plecari internationale, noteaza GlobalData. Cu toate acestea, traiectoria de redresare pentru plecarile internationale nu este liniara intre regiuni sau tari, subliniaza sursa citata.

"Calatoriile internationale din America de Nord au aratat o imbunatatire, in 2021, deoarece plecarile internationale au crescut cu 15% de la an, la an. SUA a crescut pana la a deveni, in 2021, cea mai mare piata de calatorii externe din lume. In 2022, se preconizeaza ca plecarile externe din America de Nord vor ajunge la 69% din nivelurile din 2019, inainte de a-si reveni complet, pana in 2024, la 102% din nivelurile din 2019, inaintea altor regiuni", subliniaza Hannah FREE - Travel & Tourism Analyst, GlobalData.

"In 2022, se preconizeaza ca plecarile internationale din tarile europene vor ajunge la 69% din nivelurile din 2019. Pe masura ce increderea in calatorii se reface, este de asteptat ca piata intraeuropeana sa beneficieze de acest lucru, pe fondul preferintelor pentru calatoriile pe distante scurte. Cu toate acestea, redresarea calatoriilor trebuie sa se confrunte cu inflatia, cresterea costului de trai si razboiul din Ucraina. Pana in 2025, se estimeaza ca plecarile internationale vor fi la 98% din nivelurile din 2019. Din punct de vedere geografic, razboiul nu s-a extins dincolo de granitele Ucrainei. Cu toate acestea, Rusia a fost, in 2019, a 5-a cea mai mare piata de calatorii externe din lume, in timp ce Ucraina a fost a 12-a. Pe viitor, calatoriile externe limitate din aceste tari vor impiedica redresarea globala a turismului in Europa", mai puncteaza reprezentantul GlobalData.

Este de asteptat ca Asia-Pacific sa ramana in urma in ceea ce priveste redresarea. Plecarile externe din regiune vor atinge, in 2022, doar 67% din nivelurile din 2019, din cauza eliminarii relativ mai lente a restrictiilor de calatorie, dar si din cauza tendintei de reinnoire a restrictiilor interne pe fondul pandemiei COVID-19. Candva cea mai mare piata de calatorii externe din regiune si din lume, China nu da semne de relaxare a masurilor sale stricte la frontiera, pe termen scurt. In 2021, plecarile internationale din China au reprezentat doar 2% din nivelurile din 2019, explica GlobalData.

"In timp ce, la nivel global, calatoriile internationale vor reveni la nivelurile anterioare pandemiei COVID-19, pana in 2025, cererea de turism ar putea arata cu totul altfel. In doi ani de calatorii foarte limitate, au aparut mai multe schimbari pe termen lung si tendinte pe termen scurt. Consumatorii sunt, acum, mai predispusi sa caute experiente autentice, sa ceara oferte personalizate de calatorie, sa imbine calatoriile de afaceri cu cele de agrement si sa fie mai constienti de impactul lor global asupra mediului. Mai e inca un drum lung de parcurs pentru a ajunge la o situatie normala. Cu toate acestea, o potentiala redresare completa, pana cel tarziu in 2025, ofera motive intemeiate pentru ca industria turismului si a calatoriilor sa fie optimista pentru viitor", concluzioneaza Hannah FREE - Travel & Tourism Analyst, GlobalData.