1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Giulio TERZARIOL: Cel mai probabil, ALLIANZ va iesi complet din Rusia, din cauza invaziei din Ucraina

Gigantul ALLIANZ a incetat deja sa mai accepte noi afaceri in Rusia, pe fondul conflictului dintre Rusia si Ucraina. Acum, insa, Directorul Financiar (CFO - Chief Financial Officer) al Grupului - Giulio TERZARIOL -, sustine ca este foarte probabil ca ALLIANZ sa intrerupa toate legaturile cu Rusia, informeaza Insurance Business Mag.

Dupa publicarea rezultatelor financiare ale ALLIANZ pentru primul trimestru al anului, CFO-ul Grupului a declarat ca este foarte probabil ca asiguratorul sa excluda noi asigurari si investitii in Rusia, dupa ce Rusia a invadat Ucraina.

"As defini probabilitatea ca fiind foarte mare", a raspuns Giulio TERZARIOL, atunci cand a fost intrebat de reporteri care sunt sansele de a inchide operatiunile asiguratorului in Rusia, potrivit Reuters.

Intr-o prezentare pentru analisti, ALLIANZ a mai declarat ca rezultatele sale financiare ar putea suferi o lovitura cuprinsa intre 400 si 500 milioane EUR, din cauza intreruperii activitatii filialelor sale de asigurari din Rusia.

ALLIANZ nu este singura companie de asigurari care vrea sa taie legaturile cu Rusia. MARSH MCLENNAN, de exemplu, a declarat, in martie, ca va iesi din afacerile sale din Rusia, in urma "atacului neprovocat al guvernului rus impotriva populatiei din Ucraina".

In cursul aceleiasi luni, Willis Towers Watson (WTW) si-a anuntat intentia de a transfera proprietatea afacerilor sale din Rusia catre un management local, ale carui operatiuni vor fi independente de cele ale Grupului. Intre timp, Aon Plc si-a suspendat operatiunile din Rusia, deoarece continua sa observe razboiul in curs de desfasurare.

In aprilie, Arthur J. Gallagher & Co. (Gallagher) a confirmat, in anuntul privind rezultatele sale financiare din primul trimestru al anului 2022, ca nu are birouri sau operatiuni directe in Rusia si Ucraina. Avea un numar mic de clienti cu sediul sau care isi desfasurau activitatea in Rusia, dar a rupt legaturile cu acesti clienti. De asemenea, a implementat proceduri solide pentru a respecta toate legile aplicabile in materie de sanctiuni.

GFIA a anulat calitatea de membru a Asociatiei de Asigurari din Rusia

In alta ordine de idei, GFIA (the General Federation of Insurance Associations) - ce reprezinta peste 89% din primele de asigurare la nivel mondial -, a anuntat ca anuleaza calitatea de membru a Asociatiei de Asigurari din Rusia (ARIA - All-Russian Insurance Association). Acest lucru reflecta condamnarea de catre GFIA a actiunilor militare ale guvernului rus in invadarea Ucrainei.

Unul dintre scopurile GFIA este de a contribui la dialogul international pe teme de interes comun, prin formalizarea contactului, cooperarii si dialogului intre asociatiile nationale si regionale de asigurari.

Membrii GFIA doresc sa isi exprime intreaga solidaritate cu poporul ucrainean, care da dovada de o forta si un curaj incredibile in fata unei adversitati inimaginabile.

Asiguratorii din intreaga lume iau masurile necesare pentru a se conforma sanctiunilor care au rezultat in urma invaziei, iar multi dintre ei iau, de asemenea, initiative de solidaritate pentru a sprijini poporul ucrainean.