1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Germania: Pierderi de 3 miliarde de euro din cauza daunelor provocate de vreme - GDV

Episoadele de vreme severa au provocat daune de aproximativ 3 miliarde de euro in prima jumatate a anului 2022 potrivit Asociaiei Germane a Asiguratorilor (GDV).

"Pana acum, 2022 a fost un an cu daune peste medie Doar seria de furtuni de iarna "Ylenia", "Zeynep" si "Antonia" din luna februarie a provocat aproape 50% din daune, costuri care se ridica la 1,4 miliarde de euro", a declarat directorul general, J?rg Asmussen. Acest lucru face ca seria de furtuni sa fie a treia cea mai severa din 2002 incoace, spune GDV.

De asemenea, din cele 3 miliarde de euro de daune, 2,5 miliarde de euro sunt legate de locuinte, bunuri de uz casnic si companii. Acesta adauga ca doar aproximativ jumatate dintre proprietarii de locuinte din Germania sunt asigurati impotriva riscurilor naturale.

"Schimbarile climatice evolueaza. In prezent, ne aflam pe o traiectorie care, la trei grade, depaseste cu mult pragul de 1,5 grade prevazut in Acordul de la Paris privind clima", a afirmat Asmussen.

"Pana in 2026 am putea depasi deja acest prag. Fenomenele meteorologice extreme cresc in frecventa si intensitate ca urmare a acestor schimbari climatice."

In luna mai a acestui an, tornada "Emmelinde" a provocat pagube grave in Paderborn, H?xter si Lippstadt. Asiguratorii auto au inregistrat, de asemenea, un numar de daune usor mai mare decat de obicei in prima jumatate a anului, de 500 de milioane de euro.

GDV se asteapta ca daunele medii pe termen lung provocate de furtuni si grindina pentru prima jumatate a anului 2022 sa fie de aproximativ 1 miliard de euro.

De asemenea, acestia noteaza ca in prima jumatate a anului nu s-au inregistrat daune semnificative din cauza inundatiilor sau a ploilor abundente. Aceasta este cu mult sub valoarea asteptata, avand in vedere ca, in 2021, GDV a estimat daune de aproximativ 9 miliarde de euro ca rezultat al inundatiilor si al ploilor abundente. De aceea, anul 2021 este considerat ca fiind cel mai costisitor an din punct de vedere al daunelor din 2002 incoace.