1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Germania: 1,7 miliarde EUR, achitati pentru daunele provocate vehiculelor de riscurile naturale din 2021

Anul trecut, asiguratorii germani au gestionat aproximativ 450.000 de cereri de despagubire, in valoare totala de 1,7 miliarde EUR pentru vehiculele asigurate, informeaza xprimm.com, citandu-l pe Jorg ASMUSSEN - General Manager, GDV (the German Insurance Association).

Din suma totala, aproximativ 1,3 miliarde EUR au fost atribuite daunelor produse vehiculelor de furtuni, grindina si fulgere. Restul de 400 milioane EUR reprezinta daunele provocate de inundatii, a mai subliniat GDV, precizand ca, in 2021, "furtunile din Germania au provocat daune de aproape doua ori mai mari decat media".

"Intr-o medie pe termen lung, aproximativ 390.000 de autovehicule asigurate sunt avariate in fiecare an, iar pierderile totale se ridica la aproximativ 900 milioane EUR. Doua fenomene meteorologice extreme sunt responsabile pentru nivelul ridicat al daunelor de anul trecut: seria de furtuni din iunie si inundatia fulgeratoare din iulie, din valea Ahr."

Potrivit GDV, vehiculele de pe Ahr si Erft au fost afectate in mod deosebit de dezastrele provocate de inundatii. Asiguratorii auto au platit aproape 400 milioane EUR pentru 50.000 de cereri de despagubire, apa provocand, in cele mai multe cazuri, daune totale la motoare, aparatura electronica si la intregul interior al vehiculului. Bilantul regional al riscurilor naturale inregistrate de GDV, in anul 2021, in ceea ce priveste inundatiile arata ca regiunea Renania - Palatinat inregistreaza cea mai mare rata de rapoarte de daune la 1.000 de vehicule asigurate: 4,1.

In ceea ce priveste furtuna si grindina, acestea au provocat daune grave autovehiculelor mai ales in sudul Germaniei. Cu o medie de 19,9 rapoarte de daune la 1.000 de vehicule cu asigurare completa, soferii din Baden - Wurttemberg au fost cei mai afectati. De fapt, episoadele severe de grindina aduse de furtunile din iunie 2021 au provocat pierderi estimate la 700 milioane EUR. Ca atare, aceasta este "a patra cea mai mare dauna provocata de grindina pentru asiguratorii de autovehicule de cand au inceput statisticile", a declarat Jorg ASMUSSEN - General Manager, GDV. Cu peste 2 miliarde EUR "grindina de la Munchen", din 1984, este cel mai costisitor eveniment de pana acum, ajustat in functie de inventar si pret.