1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
#GanduriPostPandemie - despre cum ...

#GanduriPostPandemie - despre cum ne revenim la ce eram si stiam

Voi nu va treziti uneori dandu-va seama ca parca ati si uitat ca a fost pandemie, ca am avut restrictii, ca vietile ne-au fost date peste cap o vreme? Sigur ca nu este un episod pe care cei care l-am trait sa il poata uita vreodata, dar cumva, dorinta de a merge mai departe si de a reveni la tot ce ne place si stiam ca fiind parte din viata noastra, este mai puternica si estompeaza tot.

Acum un an pe vremea aceasta circulau in Social Media multe poze de la Premiile Brokerilor de Asigurare organizate de XPPRIMM. Era mare realizare! Si in 2020 si in 2021, XPRIMM a fost printre putinele companii care au avut curajul de a-si asuma organizarea de evenimente fizice. Asa cum se putea....cu masti, cu teste, cu certificate, in spatii exterioare largi, cu sticle de dezinfectant mai multe decat sticlele de Prosecco, cu oameni tematori, care tineau distanta sau cu entuziasti care de-abia asteptau sa stranga mana unor parteneri...

M-am gandit atunci, sincer, ca lumea nu va mai fi cum a fost. Ma uitam in jur si imi spuneam ca pandemia asta nu are cum sa nu lase cicatrici. Puteam sa jur ca mediul de business va ramane mai rece, ca oamenii s-au invatat sa tina distanta si asta nu se va mai schimba curand. Tin minte care era mare dilema in intalnirile fizice din mediul de business atunci: sa dam mana? Cum faci sa nu fortezi pe cineva sa faca un gest care il scoate din zona de confort? Dar daca nu intind mana oare se considera lipsa de politete? Multe momente ciudate de acest tip am vazut in ultimii doi ani. Chiar credeam ca "nu ne mai facem bine".

Si totusi...

Dupa 2 ani de valuri, limitari si debusolare, s-a ajuns la concluzia ca asta e! Trebuie sa traim cu treaba asta care ne-a sucit vietile si tine de noi sa avem grija de sanatatea noastra si pana la urma nici "dracu nu mai e asa de negru" ca s-a mai spalat cu doze multiple de vaccin si s-a deschis din nou lumea.

Si uite asa in 2022 am avut Premiile Brokerilor de Asigurare in acelasi loc unde XPRIMM l-a organizat si in februarie 2020, inainte de pandemie (ca un statement al revenirii).

Si am avut chiar si FIAR - Forumul International Asigurari - Reasigurari care a avut si conferinte, si intalniri bilaterale fata in fata! si seara de deschidere....

Nu a fost la anvergura editiilor din anii trecuti, cand trecea de 500 de participanti din intreaga lume si facea din Sinaia un fel de Baden Baden al Romaniei pentru 5 zile, dar este pe drumul ce bun.

Am avut cateva momente in care am realizat ca am gresit cand credeam ca nu ne mai revenim curand. La evenimentele de socializare, imbratisarile au redevenit forma de salut. La intalnirile bilaterale erau mese pline de oameni care se simteau, iar, confortabil sa stea la mai putin de 1,5 m distanta, fara masti.

Companiile de asigurari si de brokeraj si-au reluat si ele ciclurile de evenimente de amploare organizate prin tara si relationarea este iarasi ce a fost.

Sunt nimicuri, pe care in valtoarea activitatii nici nu le mai observi, dar sunt parte din esenta si m-a bucurat sa le vad.

Ceea ce ne-a lipsit cu adevarat au fost gesturile simple si sentimentul de confort si normalitate. Odata recapatate, ne este mai usor sa gandim la o revenire completa.

Sa ne vedem cu bine la urmatorul eveniment!