1asig.ro
1asig.ro
GROUPAMA Asigurari sustine ...

GROUPAMA Asigurari sustine renovarea Cinema Studio

5 min. / 1.540 cuvinte
Cinematograful Studio din Timisoara se numara printre cele mai recente centre culturale care vor trece prin ample lucrari de renovare, proiectul fiind sustinut de GROUPAMA Asigurari printr-o colaborare intre sectorul public si cel privat.

GROUPAMA Asigurari a donat proiectul de arhitectura, in valoare de aproximativ 150.000 euro.

Proiectul a intrat intr-o noua etapa odata cu demararea lucrarilor in data de 9 iunie, in prezenta ambasadorului Frantei in Romania, a Primarului Municipiului Timisoara si a comunitatii locale.

Un reper pentru viata culturala din regiune, dar si pentru industria cinematografica din Romania, proiectul reprezinta un model de colaborare intre mediul public, mediul privat si mediul ONG, cu un impact pozitiv si semnificativ in societate. Restaurarea cinematografului este posibila datorita colaborarii dintre: Primaria Municipiului Timisoara (proprietarul cinematografului si finantatorul lucrarilor de reabilitare), GROUPAMA Asigurari (finantatorul proiectului de arhitectura), Institutul Francez din Romania si Asociatiile Pelicula Culturala, Marele Ecran, Documentor si Asociatia Romana a Filmului Independent (Timishort).

"Cinematografia este unul dintre cei mai puternici lianti intre Romania si restul Europei. Filmul romanesc este din ce in ce mai cunoscut si nu doar pe batranul continent, ci si peste ocean, insa pentru a dezvolta acest sector este nevoie si de centre moderne in care ele sa fie prezentate publicului. Pentru GROUPAMA Asigurari, cinematografia este o directie importanta in politica de responsabilitate sociala si prin toate actiunile derulate venim in sprijinul comunitatii artistice, prin facilitarea accesului la cultura. Ne bucuram ca am putut salva Cinema Studio, care va ramane decenii la rand un reper in viata culturala a Timisoarei. Romania are nevoie de o accelerare a investitiilor, de mai multe proiecte care sa imbine performanta firmelor private, expertiza sectorului public si know-how-ul mediului ONG si care sa se traduca in beneficii directe pentru comunitati. Am toata increderea ca acest proiect va fi unul de succes si le multumesc tuturor celor care au contribuit la buna lui desfasurare", a declarat Francois COSTE, Director General, GROUPAMA Asigurari.

Proiectat pentru a deveni un nucleu pentru iubitorii de film, Cinema Studio va dispune de 2 sali de proiectie: una de 190 locuri si una de 64 locuri, aceasta din urma fiind conceputa ca un spatiu multifunctional. Pe terasa cladirii va functiona un cafe-cinema, pentru maxim 80 de persoane, unde se vor organiza proiectii de film in aer liber, precum si alte evenimente cultural-artistice.La parter vor exista un lobby si o receptie moderna, un cineshop, o cafenea si doua studiouri pentru montaj sunet si video.

Lucrarile de renovare au fost inaugurate in prezenta mai multor oficiali care au ingropat, intr-o capsula a timpului, mai multe obiecte care amintesc de ziua de 9 iunie.

"Acest proiect este inca o dovada a lucrurilor extraordinare pe care le putem face impreuna, ca o comunitate unita, un model de colaborare intre administratia publica, ONG-uri si sectorul de afaceri. Restaurarea Cinema Studio si transformarea acestuia intr-un hub cultural este extrem de importanta in contextul 2023, anul in care Timisoara va detine titlul de Capitala Culturala Europeana. Timisoara merita de mult sa aiba un astfel de spatiu multifunctional si il va avea in curand", a declarat Dominic FRITZ, Primarul Municipiului Timisoara.

Hub cultural cu dotari moderne

Cinematograful Studio va functiona sub forma unui spatiu cultural de tip art house, integrat in reteaua de sali Europa Cinemas, organizatie care sustine cinematografia si proiectiile de filme europene independente, de arta sau de autor.

Proiectul arhitectural, realizat de Atelier 21, a fost gandit astfel incat cinematograful sa devina un spatiu "viu", care sa incurajeze dezvoltarea industriei cinematografice si sa reprezinte un reper pentru comunitatea de iubitori si creatori de film.

Centrul cultural va deservi si domenii conexe precum: productia de film (fictiune, documentar, animatie), jurnalism, multimedia, fotografie, sound design, dezvoltarea unui program de educatie cinematografica pentru copii si tineri.

Printre dotarile noului cinematograf se numara: sala mare dotata cu proiector DCP (Digital Cinema Package), sistem de sunet Dolby Surround, ecran de proiectie profesional, sistem de traducere simultana, sistem de iluminat scena, echipamente pentru transmisiuni live-streaming;sala mica ce dispune de proiector performant pentru cinema, sistem de sunet Dolby Surround, ecran de proiectie pentru cinema, un sistem de scaune retractabile, care sa permita utilizarea spatiului si pentru alte activitati conexe, reflectoare de studio cu ansamblu Chroma Key verde si echipament pentru live streaming; podul, transformat intr-o sala multifunctionala,"HUB educational", cu - spatii de lucru pentru asociatiile de film, jurnalism, multimedia, fotografie, sound design, etc., un spatiu pentru transmisiuni radio, spatiu de expozitii, o sala de sedinte.

Lucrarile de finisaje exterioare propuse vor tine cont de traditia, personalitatea si identitatea acestui imobil. Astfel, la fatada principalava urma refacerea detaliilor de arhitectura si a decoratiei specifice imaginii initiale a cladirii.

GROUPAMA Asigurari a atins in 2020 un volum total al primelor brute subscrise de peste 1 miliard de lei, in scadere cu 2,3% fata de anul anterior, in conditiile in care pozitia pe RCA a fost in continuare una conservatoare. In afara RCA, cresterea este de 5,1% fata de anul precedent, cu un total al primelor brute subscrise de 943 de milioane lei. Totodata, compania raporteaza si o contributie IFRS de 10 milioane lei.

1.144 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO