1asig.ro
1asig.ro
GRAWE Carat: Aproape jumatate din ...

GRAWE Carat: Aproape jumatate din daunele produse locuintelor provin din inundatiile de la conducta

5 min. / 1.540 cuvinte
Aproximativ 46% din numarul total al dosarelor de dauna instrumentate de GRAWE Carat pe segmentul asigurarilor de locuinte provin de la inundatiile cauzate de spargerea conductelor instalatiilor sanitare, urmate de riscurile legate de fenomene naturale, incendii si furturi, au precizat oficialii companiei pentru xprimm.md.

"Pe segmentul asigurarilor de locuinte, inundatiile cauzate de spargerea conductelor instalatiilor sanitare sunt cele mai frecvente daune. Acestea au reprezentat aproximativ 46% din numarul total al dosarelor de daune. Pe locul urmator ca incidenta, sunt riscurile legate de fenomene ale naturii si anume furtuni si grindina, acestea constituind circa 23% din dosarele de daune. Urmeaza incendii, furturi si alte riscuri de care trebuie sa ne protejam in orice perioada a anului", conform reprezentantilor GRAWE Carat.

Conform datelor Serviciului Protectiei Civile si Situatiilor Exceptionale, numarul situatiilor exceptionale cu caracter natural in anul 2019 s-a majorat cu 61% fata de anul anterior. "Aceste cifre subliniaza inca o data importanta existentei unei polite de asigurare de locuinte acoperitoare".

Statul acasa in pandemie indica o majorare a daunelor de locuinte

"In cazul asigurarilor de locuinte, este normal sa acordam o atentie crescuta promovarii acestui tip de asigurare, deoarece statisticile indica o majorare a nivelului de daune ca urmare a timpului mai lung pe care cetatenii nostri il petrec acasa. In special, in perioada in care activitatea institutiilor educationale a fost suspendata si multi copii si adolescenti au ramas singuri acasa, am constatat si noi, la nivelul concret al daunelor avizate, cresterea cazurilor de inundatii, de spargere a tevilor, de deteriorare a bunurilor etc", spune sursa citata.

In acest sens, GRAWE Carat a initiat si o campanie de informare a cetatenilor din intreaga Republica Moldova privind asigurarile de bunuri, pentru cresterea gradului de cuprindere in asigurare pentru acest segment, dar si pentru a-i face pe moldoveni sa inteleaga necesitatea unei astfel de polite.

"Agentii nostri au discutat cu potentialii clienti, parteneri si autoritati publice despre importanta unei astfel de asigurari. Astfel, ne-am propus sa accentuam beneficiile asigurarii de locuinta sau bunuri si promovam in continuare acest tip de asigurare pentru ca cetatenii sa inteleaga atat necesitatea, cat si faptul ca o asigurare de bunuri este o solutie simpla si ieftina pentru probleme cu impact financiar ridicat", au concluzionat oficialii GRAWE Carat.

Conform cifrelor, aproximativ 2% dintre locuintele de pe teritoriul Republicii Moldova detin o asigurare de locuinta.

623 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO