1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

GFIA: Un nou raport identifica deficit de protectie in valoare de un trilion de dolari la nivel mondial

Un nou raport al Federatiei Globale a Asociatiilor de Asigurare (GFIA) a identificat si cuantificat cele mai semnificative - si in crestere - deficite de protectie la nivel mondial: 1 trilion de dolari pentru pensii, 0,9 trilioane de dolari pentru riscuri cibernetice, 0,8 trilioane de dolari pentru sanatate si 0,1 trilioane de dolari pentru catastrofe naturale.

Raportul identifica factorii care determina aceste deficite de protectie, atat in ceea ce priveste cererea, cat si oferta, inclusiv motivele pentru care anumite riscuri pot fi foarte greu de asigurat in totalitate. Raportul ofera, de asemenea, o imagine de ansamblu a gamei largi de parghii potentiale care pot fi utilizate pentru a remedia aceste deficite.

Presedintele GFIA, Susan Neely, a declarat: "Asiguratorii din intreaga lume joaca un rol vital in a ajuta la protejarea oamenilor si a business-urilor de riscurile cu care se confrunta si la recuperarea atunci cand aceste riscuri se materializeaza. Cu toate acestea, dupa cum evidentiaza acest raport, o serie de factori au condus la deficite de protectie uriase si in crestere la nivel mondial, care ar putea avea un impact major asupra vietii si traiului oamenilor.

"Asiguratorii pot lua si iau masuri pentru a aborda aceste deficite. Printre acestea se numara utilizarea tehnologiei pentru a evalua riscurile si cererile de despagubire si pentru a face asigurarile mai accesibile pentru oameni si companii. Cu toate acestea, pentru a elimina aceste deficite va fi nevoie, de asemenea, de actiuni din partea factorilor politici de decizie pentru a crea medii in care riscurile pot fi gestionate si atenuate. Aceste actiuni vor contribui la mentinerea riscurilor asigurabile si a protectiei prin asigurare la preturi accesibile."

Raportul utilizeaza o serie de studii de caz pentru a demonstra actiunile de politica privata si/sau publica care au fost intreprinse pentru a reduce deficitul de protectie. De asemenea, raportul include recomandarile proprii ale GFIA adresate factorilor de decizie politica cu privire la cele mai bune parghii care pot fi utilizate pentru a reduce riscurile si a spori protectia.