1asig.ro
1asig.ro
GENERALI, proiect de siguranta ...

GENERALI, proiect de siguranta rutiera: Peste 4.000 de elevi sunt mai protejati de accidente rutiere in Bucuresti

5 min. / 1.540 cuvinte

Capitala a devenit mai sigura pentru elevii din mai multe cartiere, odata cu semnalizarea celor mai vulnerabile puncte din traficul bucurestean in zonele Aviatiei, Militari, Pantelimon si Brancoveanu. Acest proiect a fost sustinut de compania de asigurari GENERALI Romania.

Pe 18 noiembrie 2021, a fost trasata ultima dintre cele 5 treceri speciale pentru pietoni, proiect demarat in luna aprilie 2021, care contribuie la prevenirea accidentelor rutiere. Acestea au fost realizate de catre Asociatia pentru Educatie, Dezvoltare si Implicarea Tineretului (EDIT) in parteneriat cu GENERALI Romania, iar initiativa face parte din Programul National de Educatie pentru Siguranta - "Romania in Siguranta", desfasurat de Asociatia EDIT.

Cele 5 treceri pentru pietoni sunt retrasate cu material rosu bicomponent care le sporeste vizibilitatea atat pe timpul zilei cat si pe timpul noptii. Pe Bulevardul Iuliu Maniu, Capitan Alexandru Serbanescu si Dimitrie Grozdea tehnica utilizata pentru amenajarea trecerilor pentru pietoni a presupus aplicarea unei suprafete rugoase, de culoare rosie inainte de locul de traversare, pe fiecare sens de deplasare. Acest sistem contribuie substantial scaderea distantei de franare si sporeste vizibilitatea punctelor de trecere atat pentru soferi cat si pentru pietoni. La trecerile de pe Str. Luica cu Str. Resita si Dimitrie Pompeiu s-a retrasat covorul rosu pe suprafata trecerii, astfel culoarea alba a liniilor este pusa in evidenta, aceasta fiind solutia care s-a pretat din punct de vedere tehnic pentru aceste zone.

Trecerile pentru pietoni care au fost modernizate in cadrul acestui proiect au fost alese in functie de statisticile negative ale Politiei Romane, adica in zonele care s-au dovedit in timp a fi cele mai periculoase si expuse riscului de accidente. Este vorba despre treceri unde exista un numar mare de elevi, aflandu-se in proximitatea unor institutii de invatamant si unde pericolul la care sunt expusi elevii este confirmat de incidenta evenimentelor rutiere negative. Astfel, peste 4.000 de elevi care studiaza la Scoala Herastrau, Colegiul Tehnic Edmond Nicolau, Liceul Tehnologic Constantin Brancusi, Scoala Ferdinand I, Scoala Nr. 165, Gradinita Nr. 246 si Scoala Nr. 117 vor putea traversa in siguranta.

Specialistii Politiei Romane evidentiaza cauzele majore ale accidentelor rutiere ca fiind indisciplina pietonilor si viteza, dupa cum au declarat reprezentantii institutiei in cadrul conferintei de lansare a programului: "In ultimii trei ani, principalele cauze de producere a accidentelor rutiere sunt indisciplina pietonilor, cu aproximativ 19%, viteza - 17%, abaterile biciclistilor - 10%, urmate de neacordarea prioritatii pietonilor - 10% si neacordarea prioritatii vehiculelor - 9%", cauze care pot fi atenuate prin orele de educatie rutiera si investitiile in infrastructura rutiera".

"Abordarea proactiva si investitiile in infrastructura rutiera se reflecta intotdeauna in reducerea accidentelor rutiere si, implicit, in salvarea vietilor omenesti. Demersul nostru face parte din programe mai cuprinzatoare, fiind insotit de ateliere de educatie rutiera si prim-ajutor, toate aceste elemente conducand, in final, atat la responsabilizarea pietonilor, cat si a conducatorilor de vehicule", a declarat Adrian MARIN, CEO, GENERALI Romania.

Programul "Romania in Siguranta" are ca scop principal educatia pentru siguranta, care cuprinde atat planuri de imbunatatire a infrastructurii rutiere, cat si ateliere de educatie rutiera si prim ajutor si campanii de informare pentru publicul larg. "Acest program a pornit de la dorinta de a construi o "Romanie in Siguranta", prin implicarea activa a tuturor participantilor la trafic, incepand cu cei mici, de la gradinita, pana la adulti, parinti, profesori. Cunoasterea regulilor de circulatie, a manevrelor de prim ajutor si infrastructura moderna pot face o diferenta semnificativa in ceea ce priveste siguranta rutiera", a declarat Liviu ZORILA, Presedintele Asociatiei EDIT.

Romania in Siguranta este un program national de educatie care urmareste instruirea si informarea copiilor, tinerilor si adultilor in ceea ce priveste educatia pentru siguranta. Programul isi propune sa ajunga, cu lectii de educatie rutiera si prim-ajutor, la 5.000 de elevi din Bucuresti si din tara, pana la sfarsitul anului, si la peste 500.000 de copii si adolescenti, in urmatorii trei ani. Pe langa acestea, programul include si cursuri de formare pentru cadre didactice si pentru politisti din toata tara.

Programul Romania in siguranta este initiat de Asociatia pentru Educatie, Dezvoltare si Implicarea Tineretului (EDIT), in parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabila (DDD), Politia Romana, Ministerul Educatiei, Departamentul pentru Situatii de Urgenta si a fost lansat oficial pe 22 septembrie, in cadrul unei conferinte in cladirea Guvernului Romaniei.

Asociatia EDIT este o organizatie neguvernamentala care dezvolta proiecte pe teme de educatie rutiera, educatie pentru situatii de urgenta si prim-ajutor. Asociatia a lansat in 2020 prima campanie online de educatie pentru prim-ajutor #LeapsaPentruViata, cu peste 1,5 milioane de vizualizari, in parteneriat cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU). Mai multe detalii despre activitatea asociatiei pe www.romaniainsiguranta.ro.

GENERALI Romania este unul dintre primii 10 asiguratori locali conform volumului total de prime brute subscrise in anul 2020 si face parte din grupul italian GENERALI. La 190 de ani de la infiintarea sa, in 1831, Grupul GENERALI este unul dintre cei mai mari asiguratori din lume si activeaza in 50 de tari. Cu aproape 72.000 de angajati si 61 de milioane de clienti, grupul ocupa o pozitie de lider pe pietele vest-europene si un loc tot mai important pe pietele din Europa Centrala si de Est si din Asia.

632 accesari