1asig.ro
1asig.ro

GENERALI, in discutii preliminare pentru a achizitiona La Medicale, subsidiara Credit Agricole

5 min. / 1.540 cuvinte

Assicurazioni Generali SpA poarta discutii preliminare privind o posibila preluare a filialei La Medicale a Credit Agricole, ca parte a planurilor de extindere in domeniul asigurarilor non-viata si de sanatate din Europa, informeaza Insurance Journal, citand surse care au cunostinte cu privire la acest subiect.

Firma, care ofera produse de asigurare pentru profesionistii din domeniul sanatatii, ar putea fi evaluata la aproximativ 400 de milioane de euro (450 de milioane de dolari), au declarat sursele Insurance Journal, care au cerut sa ramana anonime, intrucat planurile GENERALI de a achizitiona La Medicale inca nu sunt publice. Contactele dintre GENERALI si Credit Agricole se afla intr-un stadiu preliminar si inca nu exista certitudinea ca va avea loc o tranzactie, mai noteaza Insurance Journal.

Potrivit sursei citate, un purtator de cuvant al GENERALI a refuzat sa comenteze, la fel cum a facut si un reprezentant al Credit Agricole.

Extinderea in domeniul asigurarii si al gestionarii activelor este unul dintre pilonii strategiei Directorului General - Philippe DONNET, in conditiile in care fuziunile si achizitiile incep sa remodeleze industria. De cand a preluat conducerea, in 2016, Philippe DONNET a consolidat finantele firmei, a redus costurile, iar firma s-a extins in domenii de produse mai profitabile, consolidand totodata prezenta GENERALI pe piata sa nationala, prin preluarea rivalului mai mic Societa Cattolica di Assicurazioni.

Insurance Journal noteaza ca actiunile GENERALI au crescut cu peste 60% de cand Philippe DONNET si-a prezentat primul plan de afaceri, in noiembrie 2016, comparativ cu o crestere de 30% la ALLIANZ si 15% la AXA SA.

Potrivit sursei citate, GENERALI mai dispune de aproximativ 1 miliard de euro in numerar pentru posibile achizitii, dupa cum declara, la inceputul lunii, Directorul Financiar - Cristiano BOREAN. Asiguratorul, care si-a atins deja majoritatea obiectivelor pentru intregul an, urmeaza sa prezinte o noua strategie in data de 15 decembrie.

551 accesari