1asig.ro
1asig.ro

GENERALI a lansat o aplicatie ce permite evaluarea de la distanta a operelor de arta

5 min. / 1.540 cuvinte
ARTE Generali, unitatea de business a Grupului GENERALI care ofera asigurarea obiectelor de arta pentru colectionari, a lansat o noua aplicatie, prin intermediul careia ofera evaluarea de la distanta a operelor de arta, noteaza Insurance Journal. Totodata, ARTE Generali, unitate lansata in noiembrie 2019, a demarat si un program pentru a sprijini micile galerii de arta, muzeele si comerciantii de arta, precum si tinerii artisti afectati de criza generata de pandemia COVID-19.

PROMO


"Tot mai multi colectionari solicita ca procesul de asigurare a operelor de arta sa fie mai simplu, mai rapid si mai inteligent, prin intermediul instrumentelor digitale. In lumea artei, cererea de digitalizare este inca o data subliniata de criza COVID-19. Prin urmare, ARTE Generali a dezvoltat o platforma digitala pentru a satisface aceasta cerere si pentru a simplifica viata distribuitorilor si a consumatorilor", precizeaza Jean GAZANCON - CEO, ARTE Generali.

Printre altele, aplicatia ARTE Generali le ofera colectionarilor de arta urmatoarele servicii:

  • Remote evaluation - Operele de arta pot fi evaluate de un expert certificat fara ca o intalnire sa fie necesara. Evaluarea se realizeaza in baza imaginilor trimise de colectionar si a informatiilor si documentatiilor suplimentare transmise de acesta. In urma evaluarii, colectionarul primeste un certificat digital inalterabil asociat operei de arta evaluate.
  • MyCollection - Acest instrument gestioneaza colectiile virtuale ale clientilor prin furnizarea unei platforme pentru fotografii, informatii si documente digitale, precum certificatul mentionat anterior.
In perioada urmatoare, mai multe functii suplimentare vor fi integrate in aplicatia ARTE Generali. Printre acestea:

  • MyConcierge - Asistenta digitala de la distanta, prin intermediul careia colectionarii de arta pot fi conectati cu experti in evaluarea, transportul, depozitarea, curatarea si restaurarea colectiilor si operelor de arta.
  • MyClaim - Colectionarilor de arta li se ofera astfel posibilitatea de a inregistra un dosar de dauna pentru eventualele pagube aduse operelor pe care le detin.
  • MyGallery - Clientii vor putea accesa un spatiu privat virtual pentru a isi expune operele de arta, acest spatiu fiind accesibil tertilor doar daca acestia primesc o invitatie din partea colectionarului.
Prin intermediul aplicatiei ARTE Generali, colectionarii de arta se vor putea alatura si unei comunitati de iubitori de arta si experti care impartasesc pasiunea pentru arta si pentru conservarea obiectelor de arta. Utilizatorii aplicatiei vor primi stiri cu privire la tendintele actuale de pe piata de profil, dar si invitatii la evenimente exclusive de arta digitala si fizica.

Totodata, mai arata sursa citata, aplicatia ARTE Generali poate fi utilizata pe orice dispozitiv inteligent. In plus, aplicatia indeplineste "cele mai stricte standarde de securitate a datelor, iar tehnologia blockchain pe care o foloseste asigura atat o verificare temeinica, cat si o securitate suplimentara", mai subliniaza reprezentantii grupului.

Nu in ultimul rand, ARTE Generali spune ca va premia cele mai bune proiecte ce contribuie la digitalizarea lumii artelor si va sustine implementarea acestora. Proiectele ar trebui sa permita societatii sa aiba acces la aceasta lume si sa se bucure de ea, chiar si atunci cand vizitele fizice sunt interzise sau descurajate, ca in aceste momente de pandemie.

"Scopul nostru este de a incuraja schimbul de arta si creativitate ca valori pentru societate. De asemenea, ne-am propus sa sprijinim micile galerii, muzeele si comerciantii de arta, dar si tinerii artisti in eforturile lor de a adopta modalitati digitale, pentru ca, in ciuda pandemiei de coronavirus, intreaga comunitate sa se bucure de arta. Vom oferi ajutor concret, iar cele mai bune proiecte vor fi puse la dispozitia retelei noastre de parteneri, inclusiv a start-up-urilor digitale", sustine Jean GAZANCON - CEO, ARTE Generali.

758 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO