1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

GENERALI a finalizat achizitia a 16% din Future Generali India Life

GENERALI a finalizat achizitia a 16% din Future Generali India Life (FGIL), in urma aprobarii autoritatilor de reglementare, arata Reinsurance News. Grupul a declarat ca a cumparat ceea ce reprezinta intreaga participatie detinuta de Industrial Investment Trust, alaturi de actiuni suplimentare. GENERALI detine acum o participatie de aproximativ 68% in FGIL, care ar putea creste si mai mult, la 71%, pana la finele anului 2022, in urma subscrierii de actiuni suplimentare.

"Aceasta achizitie e in concordanta cu strategia GENERALI de a-si consolida pozitia pe o piata cu potential ridicat si asteptam cu nerbadare sa ne aprofundam prezenta in India, devenind parteneri pe viata pentru o parte tot mai mare de clienti indieni", a declarat Jaime ANCHUSTEGUI MELGAREJO - CEO international, GENERALI.

Tranzactia a fost anuntata, initial, in ianuarie, alaturi de o achizitie de 25% din activitatile de asigurari Property & Casualty ale Future Generali India Insurance (FGII). La acea data, obiectivul declarat al GENERALI era de a aduce participatiile sale totale in fiecare unitate la 74% si 68%.

Sursa citata mai evidentiaza ca asiguratorul a convenit sa cumpere actiunile FGII de la proprietarul Future Enterprises Limited pentru o suma de 145 de milioane de euro si sa cumpere actiunile FGIL detinute de Industrial Investment Trust Limited in schimbul a 26 de milioane de euro. Masura a fost luata in urma unui anunt facut de guvernul indian, anul trecut, care permite cresterea limitei investitiilor straine directe in sectorul asigurarilor de la 49%, la 74%.

In iunie 2018 si in ianuarie 2019, GENERALI a facut anunturi similare de crestere a participatiilor la intreprinderile sale din India.

GENERALI a precizat ca acordul este in deplina concordanta cu "Lifetime Partner 24: Driving Growth", consolidand pozitia GENERALI pe pietele cu crestere rapida, si confirma angajamentul Grupului de a asigura o crestere profitabila, creand, in acelasi timp, valoare pentru clienti.

"Suntem incantati de faptul ca, acum, suntem capabili sa ne consolidam pozitia in cadrul JV-ului (joint venture) de asigurari de viata din India si sa cream mai multa valoare pentru clientii, agentii, partenerii si distribuitorii nostri", a punctat si Rob LEONARDI - Regional Officer, GENERALI Asia.

Citigroup si Alvarez & Marsal au actionat in calitate de consilieri financiari ai GENERALI in cadrul tranzactiilor.