1asig.ro
1asig.ro
GENERALI Romania, implicata intr-o ...

GENERALI Romania, implicata intr-o noua actiune de siguranta rutiera

5 min. / 1.540 cuvinte
A fost trasata prima trecere pentru pietoni cu covor antiderapant din material bicomponent din Bucuresti, pe 13 aprilie 2021, pe Bulevardul Iuliu Maniu, nr. 17-19. Aceasta a fost realizata de catre Asociatia pentru Educatie, Dezvoltare si Implicarea Tineretului (EDIT), in parteneriat cu GENERALI Romania si face parte din Programul National de Educatie pentru Siguranta - "Romania in Siguranta" desfasurat de EDIT alaturi de Politia Romana si Ministerul Educatiei si Cercetarii.

PROMO


"Credem cu tarie in importanta unei abordari proactive si a unor imbunatatiri constante ale tuturor elementelor de infrastructura rutiera, pentru ca astfel de eforturi se traduc, in cele din urma, prin mai multe vieti salvate. Credem, de asemenea, ca aceste demersuri sunt doar o parte a unui intreg, care trebuie completat cu actiuni de educatie rutiera si de responsabilizare a tuturor participantilor la trafic", a declarat Adrian MARIN, CEO, GENERALI Romania.

Alegerea acestei zone nu a fost intamplatoare, in conditiile in care peste 400 de copii din Gradinita 246 si din Scoala 117 o utilizeaza zilnic pentru a traversa bulevardul. Riscul ridicat al acestui punct de trecere este ilustrat de statisticile Politiei Romane privind numarul de accidente care au avut loc in aceasta zona a Bulevardului Iuliu Maniu. Doar pe parcursul anului 2020, chiar si in conditiile traficului mai putin intens cauzat de pandemia COVID-19, au fost 21 de incidente rutiere, in care 4 persoane au decedat, 5 au fost ranite grav si 16 ranite usor. Cauzele preponderente ale acestor incidente sunt traversarea neregulamentara si neacordarea de prioritate.

Tehnica utilizata pentru amenajarea trecerii pentru pietoni presupune aplicarea unei suprafete rugoase, de culoare rosie, cu 17 metri inainte de locul de traversare, pe fiecare sens de deplasare. Aceasta suprafata de tip bicomponent beneficiaza de vizibilitate sporita si, in acelasi timp, scade substantial distanta de franare datorita proprietatilor antiderapante. De asemenea, trecerea este dotata cu suprafata tactila pentru nevazatori. Lucrarile de reamenajare a trecerii de pietoni au fost realizate cu ajutorul companiilor specializate Swarco si Dumava.

Membrii asociatiei EDIT au fost primii care au inaugurat noua trecere de pietoni, alaturi de un grup de copii din clasele I-IV, care au fost instruiti de trainerii proiectului "Ora de Educatie Rutiera" si de reprezentantii Politiei Romane.

"Ora de Educatie Rutiera" este un program dezvoltat de Asociatia Edit si sustinut de GENERALI Romania inca din 2017, adresat prescolarilor, scolarilor si elevilor de liceu din Romania, astfel incat acestia sa adopte un comportament responsabil in trafic.

"Incurajati de efectul trecerilor de pietoni 3D pe care le-am implementat pe parcursul anului 2019, o premiera pentru Bucuresti, am continuat demersul si am identificat noi modalitati de a spori nivelul de siguranta a trecerilor de pietoni. Punem accent in primul rand pe punctele negre din capitala, acele locuri vulnerabile si predispuse la accidente, unde multe dintre victime sunt copii si adolescenti. Este nevoie de implicarea tuturor, in conditiile in care tara noastra se remarca in Europa printr-o mortalitate foarte ridicata din cauza accidentelor rutiere", a declarat Liviu ZORILA, Presedintele EDIT.

2.001 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO