1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Fuziuni si achizitii pe piata de asigurari din Bulgaria

Societatile de asigurari BULGARSKI Imoti si BULSTRAD (Bulgaria) au fuzionat si vor activa sub numele de BULSTRAD Vienna Insurance Group, anunta portalul insurance.bg.

Tranzactia de fuziune va fi incheiata in sase luni, iar noul CEO al companiei proaspat infiintate va fi Rumen YANCHEV, fost Director General la BULGARSKI Imoti.
BULGARSKI Imoti si BULGARSKI Imoti Life au fost preluate de catre VIG in anul 2002, austriecii detinand pachetul majoritar de actiuni la acestea, in timp ce BULSTRAD a fost preluata acum o luna.

In aprilie a.c., VIG a incheiat tranzactia de achizitie a 60% din actiunile TBIH Group, actionar majoritar la zece companii non-bancare, din care faceau parte inclusiv BULSTRAD si DOVERIE Pension Insurance Company.

Ca urmare, VIG controleaza prin intermediul TBIH 52% din actiunile BULSTRAD si 58% din BULSTRAD Life, precum si 98,4% din BULGARSKI Imoti si BULGARSKI Imoti Life. Restul de 40% din actiunile TBIH sunt detinute de catre KARDAM.
Companiile bulgare parte a VIG ocupa pozitia a treia in topul companiilor de asigurari din Bulgaria.
BULSTRAD este liderul pietei de asigurari dupa primele trei luni ale anului 2007, cu o cota de piata de 19,49% si prime brute subscrise de 29,5 mil. EUR.

La randul sau, BULGARSKI Imoti ocupa pozitia a zecea, cu subscrieri de 5 mil. EUR si o cota de piata de 3,32%. Impreuna, acestea detin o cota de 22,81%, ce le plaseaza in pozitia de lider indiscutabil al pietei.