1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Fundatia OTP Bank isi diversifica ...

Fundatia OTP Bank isi diversifica oferta educationala prin noi programe destinate tinerilor si cadrelor didactice

In 2022, aproximativ 1000 de persoane au beneficiat de diferitele programe educationale lansate de Fundatia OTP Bank Romania, organizatia consolidandu-si astfel, in cei 8 ani de activitate, orientarea strategica, avand la baza patru domenii majore: educatie financiara, educatia copiilor, orientare in cariera si parteneriate strategice cu asociatii si ONG-uri locale.

"Rezultatele anului trecut confirma din plin justetea orientarii noastre strategice atat in calitate de creator de continut educational divers, cat si ca partener de incredere pentru diferite organizatii cu care sau pentru care am dezvoltat proiecte cu impact la nivel national. Plecand de la aceste premise, vom continua sa ne implicam in domeniul educational, astfel incat sa contribuim semnificativ la efortul comun de pregatire nu doar a noilor generatii, ci si a celor care-si doresc sa dobandeasca abilitati noi atat de necesare in ziua de azi.", a declarat Delia MURAFA, Director al Fundatiei OTP Bank Romania.

In 2022, Fundatia a continuat sa desfasoare programul de educatie financiara Fitness Financiar, la ale carei sesiuni au participat peste 500 de persoane din diferite categorii socio-profesionale, atat din randul colegilor din cadrul Grupului OTP, cat si clienti ai bancii, studenti, angajati din companii private, diferite alte organizatii dar si comunitati defavorizate.

Tot in domeniul educatiei financiare, de aceasta data destinata elevilor, anul 2022 a reprezentat o borna importanta, Fundatia demarand un nou proiect la Miercurea Ciuc, in parteneriat cu Primaria din localitate. In cadrul proiectului, elevi de gimnaziu si liceu participa la sesiuni de educatie financiara organizate in limbile romana sau maghiara. In 2022, sesiunile de educatie financiara au fost frecventate de 180 de elevi.

Fundatia a mai desfasurat si "startAware", un program educational destinat elevilor realizat in totalitate in house. La editia-pilot a acestui program de orientare vocationala, desfasurat pe parcursul a 3 luni si jumatate, au participat 17 elevi dornici sa ia parte la o experienta inedita de invatare.

Programul national de educatie digitala, "Lectia in online", realizat in colaborare cu Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a continuat si in 2022, la sesiunile de formare participand aproximativ 200 de profesori interesati de dezvoltarea competentelor digitale.

In cadrul proiectelor cu finantare europeana derulate de Fundatie, "Manager in actiune" a continuat in 2022, sesiunile organizate in cadrul stagiilor de practica contribuind la dezvoltarea competentelor antreprenoriale pentru un numar de peste 200 de studenti de la facultati cu profil economic.

La finalul anului 2022, Fundatia a demarat "Vision", un proiect Erasmus in parteneriat cu o organizatie din Italia, in cadrul caruia vor fi create instrumente de facilitare vizuala care vor fi subiectul unor sesiuni de training in Romania si Italia.