1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Fosta GOTHAER Asigurari, pierdere ...

Fosta GOTHAER Asigurari, pierdere neta si in 2021, dar sub cea planificata

ALLIANZ-TIRIAC UNIT Asigurari (fosta GOTHAER Asigurari) a inchis anul 2021 cu o pierdere neta de 24,4 milioane de lei, in crestere fata de 2020, cand rezultatul negativ a fost de 21,55 milioane de lei, dar sub nivelul planificat, potrivit datelor companiei.

"Rezultatul net aferent anului 2021 este de -24,4 milioane de lei. Pierderea este mai mare comparativ cu anul 2020, insa este mai mica decat pierderea planificata. Compania a incheiat anul 2021 cu o marja de solvabilitate solida in cee ace priveste acoperirea cerintei de capital in valoare de 165% pentru SCR si de 364% pentru MCR", scrie in raportul anual al companiei.

In cursul anului precedent, rata daunei brute pe toate liniile de afaceri a scazutde la 66,8% in 2020 la 54,2% in 2021, pe fondul impactului pozitiv al asigurarilor de sanatate si accidente si asigurarilor de bunuri.

"Urmare a masurilor si actiunilor implementate in anul 2021, menite sa stabilizeze rezultatele, plus eficienta sporita in procesele interne, compania a inregistrat in anul 2021 o crestere de 16,3% a volumului de afaceri. Din perspectiva primelor brute subscrise, structura portofoliului este compusa din 56% clienti corporate si 44% clienti retail, fiind diversificata in ceea ce priveste liniile de asigurare. Volumul de prime brute subscrise de companie in cursul anului financiar 2021 totalizeaza 90,495 milioane de lei", se spune in raport.

Politele CASCO reprezinta aproximativ jumatate din portofoliul companiei, urmate de asigurarile de bunuri (aproximativ o treime din volumul de prime brute subscrise), raspundere generala, asigurari maritime, asigurari de sanatate si accidente si asigurari de Garantii.

Compania nu subscrie asigurari de raspundere auto obligatorii (RCA), iar la inceputul anului 2019 a decis sa inchida linia de asigurari agricole.

Asiguratorul are o acoperire strategica pentru intreg teritoriul Romaniei, dar principalele afaceri sunt generate in zona Bucurestiului (peste 60%).

Anul trecut, brokerii au continuat sa reprezinte principalul canal de vanzare al companiei, cu o cota de 85% din volumul de business, agentii au intermediat 9% din business, in timp ce canalul direct a reprezentat 6%.

Grupul financiar german GOTHAER a intrat pe piata din Romania in toamna anului 2012, prin preluarea pachetului majoritar din capitalul social al PLATINUM Asigurari.

Incepand cu 25 martie 2022, Gothaer Asigurari si-a schimbat denumirea in ALLIANZ-TIRIAC UNIT Asigurari. Modificarea a avut loc in conditiile in care Gothaer Asigurari a fost preluata de catre ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, subsidiara locala a grupului german ALLIANZ.