1asig.ro
1asig.ro

Ford si Verisk, parteneriat care le da asiguratorilor posibilitatea de a le oferi soferilor polite usage-based

5 min. / 1.540 cuvinte

Verisk, furnizor de data analytics pentru industria de asigurari, a anuntat ca Ford Motor Company va face parte din Verisk Data Exchange, arata Insurance Innovation Reporter (IIN). Prin urmare, proprietarii de vehicule eligibile Ford si Lincoln vor avea, in curand, acces usor la programele de asigurari de tip usage-based (UBI) oferite de mai multi asiguratori auto din SUA implicati in Verisk Data Exchange.


PROMO


Asigurarile UBI le ofera soferilor o mai mare transparenta si un mai mare control asupra propriilor costuri de asigurare, arata Verisk. De obicei, programele UBI ofera reduceri personalizate pentru soferii care sunt responsabili la volan, ajutandu-i pe acestia atat sa economiseasca bani, cat si sa promoveze siguranta rutiera, subliniaza IIR.

Prin integrarea producatorului de automobile in acest program, va fi mai simplu si mai convenabil pentru soferii vehiculelor Ford conectate sa isi dea consimtamantul cu privire la partajarea in siguranta a datelor despre comportamentul la volan, pentru a debloca ofertele si beneficiile asiguratorilor, fara a mai fi nevoie de aplicatii suplimentare sau echipamente hardware, sustine Verisk.

"Ford se angajeaza sa isi conecteze clientii la servicii valoroase, care ii pot ajuta sa scada costul total de proprietate si sa obtina mai mult din vehiculele Ford - asigurarea usage-based e o oportunitate excelenta in acest sens. Capacitatea Verisk de a ingera date despre vehiculele Ford si de a furniza informatii pentru asiguratori le ofera furnizorilor de asigurari acces la produse de asigurare usage-based fara gestionarea unui eventual hardware suplimentar al vehiculului", explica Alex PURDY - Director of Business Operations, Enterprise Connectivity, Ford Motor Company.

Verisk Data Exchange e conceput astfel incat sa faciliteze accesul asiguratorilor la datele de conducere ale vehiculelor Ford conectate, pentru a-i ajuta pe acestia sa dezvolte, sa lanseze si sa extinda programe de asigurare bazate pe telematica, dar si sa recompenseze soferii responsabili. Pentru a genera o reducere adecvata la politele UBI, asiguratorii pot opta pentru unul din cele doua moduri de acces la date.

Astfel, prin intermediul Verisk Driving Data API, asiguratorii cu propriile modele pentru a genera un scor UBI pot primi date privind comportamentul la volan al soferilor, personalizate astfel incat sa corespunda algoritmilor lor. Totodata, asiguratorii pot folosi Verisk Driving Score, disponibil in 43 de state din SUA, ca modalitate cheie de a intra rapid pe piata asigurarilor usage-based.

"Alaturarea Ford la Verisk Data Exchange va ajuta un numar tot mai mare de asiguratori care vor sa isi extinda programele UBI cu masini conectate. Suntem incantati sa conectam soferii de vehicule Ford cu acesti asiguratori si, cel mai important, sa facem in asa fel incat sa fie mai usor pentru toata lumea sa beneficieze de UBI", sustine Karthik BALAKRISHNAN - General Manager, Telematics Business, Verisk.

In momentul de fata, Verisk Data Exchange detine date despre comportamentul la volan care acopera 6,6 milioane de vehicule si 175 de miliarde de mile parcurse de soferii americani. Totodata, mai arata sursa citata, baza de date a Verisk Data Exchange se extinde semnificativ, cu 200.000 de vehicule noi adaugate in fiecare luna.

770 accesari