1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Fondul de investitii dedicat ...

Fondul de investitii dedicat politistilor, pompierilor si jandarmilor a devenit operational

FIA Nova Protect Fond, fond de investitii alternative destinat exclusiv pompierilor, jandarmilor, politistilor si celorlalti profesionisti din MAI, din Administratia Penitenciarelor si din Politia Locala, precum si pensionarilor acestor sisteme a devenit operational. FIA Nova Protect Fond, autorizat de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), este administrat de Nova Vision Investments AFIA si este singurul din Romania care are si o componenta de asigurare.

Pentru cei care doresc sa investeasca in acest fond, administratorul a lansat platforma MyNova, platforma digitala ce ofera posibilitatea de a face subscrieri si rascumparari prin proceduri complet digitalizate.

FIA Nova Protect Fond este un fond de investitii alternative de tip deschis, destinat exclusiv urmatoarelor categorii profesionale, cu grad ridicat de risc: pompieri si angajati in cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), jandarmi, politisti, precum si alti angajati din cadrul Politiei Romane, Politiei de Frontiera, Administratia Penitenciarelor si Politie Locale. De asemenea, in FIA Nova Protect Fond pot investi si pensionari din cadrul acestor structuri, daca la data subscrierii au varsta maxima de 55 de ani, indiferent daca mai activeaza sau nu in structurile de unde s-au pensionat sau lucreaza in mediul privat.

"FIA Nova Protect Fond a negociat prin intermediul partenerilor sai o asigurare pentru 24 de ore din 24, 7 zile din saptamana si pentru accidente produse oriunde in lume. In aceasta polita de asigurare, partea contractanta este FIA Nova Protect Fond, prin administratorul Nova Vision Investments AFIA, iar beneficiarii politei sunt investitorii FIA Nova Protect Fond. Daca nu esti investitor, nu poti fi asigurat", a explicat Dana Jeaninne LAZAR, Presedinte Director General al Nova Vision Investments AFIA.

FIA Nova Protect Fond, singurul fond de investitii alternative din Romania cu componenta de asigurare

Noutatea absoluta cu care vine FIA Nova Protect Fond in piata din Romania este aceea ca, pe langa componenta investitionala, acesta are si o componenta de asigurare, care se poate activa in mod optional. De exemplu, prin simpla subscriere a sumei lunare de minimum 50 de lei, investitorii FIA Nova Protect Fond au acces la doua tipuri de servicii:

  • Componenta investitionala, cu plasamente in instrumente financiare care sunt accesibile, in mod individual, investitorilor cu venituri medii.
  • Componenta de asigurare, prin intermediul careia investitorii devin si beneficiari ai unei polite de asigurare de asigurare de viata de grup, care acopera spitalizarea, interventiile chirurgicale, invaliditatea totala permanenta, fracturile si arsurile produse ca urmare a unui accident, inclusiv reabilitarea, precum si decesul din accident sau boala.

Asiguratorul FIA Nova Protect Fond este ALLIANZ-TIRIAC Asigurari SA, depozitarul si custodele FIA Nova Protect Fond este BRD Groupe Societe Generale, iar Brokerul de asigurare este compania INSURER Broker de Asigurare si Reasigurare impreuna cu RMN 360.

FIA Nova Protect Fond este autorizat in calitate de Fond de Investitii Alternative destinat investitorilor de retail (FIAIR), specializat in investitii in valori mobiliare, depozite bancare, instrumente ale pietei monetare si in alte active lichide, conform prevederilor legale in vigoare.

Investitorii FIA Nova Protect Fond au la dispozitie platforma online MyNova care le ofera acestora posibilitatea de a face subscrieri si rascumparari prin proceduri complet digitalizate. Investitorii FIA Nova Protect Fond nu vor depune niciun document in format fizic, ci vor incarca in aplicatie toate actele necesare pentru a deveni investitori si pentru a beneficia de asigurare. Platforma va trimite securizat, catre investitori, documentele rezultate ca urmare a subscrierii sau rascumpararii unitatilor de fond.

Semnarea contractelor este integral digitalizata, iar securitatea datelor personale este asigurata de Nova Vision Investments AFIA, care detine drepturile de autor pentru aplicatie, si echipa Plant an App Romania, care a creat platforma si se ocupa de mentenanta acesteia.

Dupa finalizarea procedurii de subscriere, investitorul intra in modulul de asigurare ce realizeaza legatura cu platforma brokerului de asigurare. Toate documentele de asigurare sunt semnate digital (cu mouse-ul, in cazul utilizarii unui computer, sau cu degetul, pe mobil).

Analiza de piata realizata de Nova Vision Investments AFIA indica un numar total de aproximativ 245.000 de potentiali investitori, cat insumeaza categoriile profesionale carora li se adreseaza Fondul, iar planul de business elaborat de administratorul de fond mizeaza pe un numar intre 3.000 si 10.000 de investitori la lansarea FIA Nova Protect Fond, cu o crestere treptata pana la 42.000 de investitori, la finalul anului 2022. Tinta fixata pentru 31 decembrie 2023 este de 60.000 de investitori FIA Nova Protect Fond.

NOVA Vision Investments AFIA SA, infiintata in 1995, este o societate autorizata de ASF in calitate de administrator de fonduri de investitii alternative, care functioneaza cu o echipa de profesionisti cu o vasta experienta pe piata de capital. Nova Vision Investments AFIA SA administreaza fonduri de investitii alternative de tip deschis, destinate investitorilor de retail.

Polita de asigurare a fost negociata de Insurer Broker de Asigurare - Reasigurare, in parteneriat cu Risk Management Network 360 (RMN360), ambele cu o experienta profesionala de peste 20 de ani in domeniul asigurarilor, produselor de mass market, corporate si retail. Acestea gestioneaza produsul de asigurare contractat de catre NOVA Vision investment AFIA pentru FIA Nova Protect Fond.