1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Fondul Monetar International a revizuit pozitiv prognoza de crestere economica a Romaniei pentru 2022, la 4,8%

Fondul Monetar International (FMI) a revizuit pozitiv prognoza de crestere economica a Romaniei, pentru anul 2022, ca urmare a misiunii de evaluare efectuata de delegatia FMI in vara anului curent, a anuntat Ministerul Finantelor, intr-un comunicat de presa.

"Am pornit de la o prognoza de 2,2% in primavara cand raportul World Economic Outlook al FMI prezenta o perspectiva rezervata asupra cresterii economice, pe fondul contextului international si al apropierii de conflictul armat de la granita noastra. Si iata, astazi, suntem la 4,8% prognoza, iar cele peste doua puncte procentuale rectificare pozitiva a prognozei de crestere economica reprezinta o confirmare a abordarii corecte pe care Guvernul o are in raport cu situatia de la nivelul intregii Uniuni Europene. Semnalele bune din partea partenerilor externi sunt validari ale deciziilor de politica fiscal-bugetara si financiara pe care le luam de la preluarea mandatului. Traversam o perioada de criza si incertitudine, suntem stat membru, ne aliniem Europei, ne raportam la regiune si urmarim evolutiile externe, dar asigurarea stabilitatii economice se face de aici, de la Bucuresti si vom continua sa facem acest lucru. Reformele cuprinse in Planul National de Redresare si Rezilienta sunt in termenele stabilite si vor contribui semnificativ la misiunea pe care o avem, la fel si masurile de sustenabilitate fiscala, alaturi de managementul investitiilor publice si consolidarea bugetara" , a precizat Adrian Caciu, ministrul Finantelor.

Comitetul Executiv al FMI a apreciat importanta implementarii unor politici macroeconomice prudentiale pentru asigurarea stabilitatii si, totodata, stimularea reformelor structurale pentru sustinerea cresterii economice.

In perioada 30 mai - 10 iunie 2022, o echipa a Fondului Monetar International, condusa de seful misiunii FMI pentru Romania, Jan Kees Martijn, a efectuat o vizita la Bucuresti, pentru analiza anuala a economiei romanesti, cunoscuta sub denumirea de Consultare pe Articolul IV.