
"Acesta va fi alimentat din contributiile administratorilor si furnizorilor de pensii private, precum si din venitul rezultat din investirea acestora, cu scopul de a proteja drepturile participantilor si beneficiarilor", a declarat Mircea OANCEA, Presedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.
Contributiile catre acest fond vor fi realizate din activele proprii ale administratorilor.
"Fondul de Garantare va fi administrat si utilizat de catre un comitet format din cate un reprezentant al administratorilor si al furnizorilor de pensii", a precizat Mircea OANCEA.
Potrivit estimarilor oficialilor CSSPP, actul normativ privind infiintarea Fondului de Garantare va fi adoptat intr-o luna de zile.
In prezent, CSSPP a autorizat patru administratori de pensii private pe Pilonul III, ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private, AVIVA, BCR Asigurari de Viata si ING Asigurari, care opereaza fiecare cate un fond. In acelasi timp, eu fost avizati doi depozitari si trei auditori, precum si sapte intermediari persoane juridice. De asemenea, sunt inregistrati 6.498 agenti de marketing persoane fizice.
"CSSPP are in lucru alte cereri pentru autorizarea ca administrator de fonduri de pensii facultative, ca depozitar, precum si cereri de avizare a agentilor de marketing", a concluzionat Presedintele organismului de supraveghere.