1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Fitch: Reasiguratorii europeni inregistreaza o scadere a veniturilor in primele noua luni din 2022

Veniturile celor patru mari reasiguratori din Europa au scazut in primele noua luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioada din 2021, se arata intr-un raport Fitch Ratings.

Acest lucru a fost cauzat de pierderile mai mari in urma catastrofelor naturale, a randamentelor mai slabe ale investitiilor si a cresterii rezervelor. In medie, aceasta a precizat ca Munich Re, Swiss Re, Hannover Re si SCOR au inregistrat o crestere de doua cifre a primelor in reasigurarea de bunuri si accidente, pe fondul majorarii preturilor, a unui apetit mai mare pentru risc si a unei cereri mai mari. De asemenea, a mai spus ca ambitiile de majorare au fost sustinute de o crestere a ratei de adecvare a capitalului in 2022, ca urmare a maririi ratelor dobanzilor.

"Principalii patru reasiguratori europeni au raportat o scadere a randamentului venitului net al capitalului propriu de 6pp la 3% in medie pentru primele 9 luni ale acestui an. Cu toate acestea, diferentele in ceea ce priveste apetitul pentru risc au dus la o variatie mare a rezultatelor intre cei patru. Cererile de despagubire ridicate pentru catastrofe naturale, deprecierile la investitiile in capitaluri proprii si consolidarea rezervelor din cauza inflatiei ridicate au fost factorii care au determinat diminuarea veniturilor. Reasigurarea de viata si sanatate a inregistrat un rezultat tehnic mai bun la toti cei patru, partial datorita unor despagubiri mai mici legate de Covid-19.", se mentioneaza intr-o nota a Fitch Ratings.

"Toti cei patru reasiguratori au beneficiat de preturi mai mari in reasigurarea non-viata si majoritatea au raportat o crestere de doua cifra a primelor in primele 9 luni din 2022 - cu exceptia Swiss Re, care a adoptat o pozitie mai precauta in ceea ce priveste anumite tratate de cota-parte, deoarece a considerat ca preturile acestora sunt insuficiente.", se mai adauga in raport.

Fitch si-a mentinut perspectiva fundamental "neutra" pentru reasigurare la nivel global, in ciuda uraganului Ian care a afectat semnificativ acest sector, pentru a reflecta asteptarile conform carora performanta financiara a sectorului va fi in general stabila in 2023.