1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Fii #treazpetrotineta!

Fii #treazpetrotineta!

Daca primele doua saptamani din cadrul campaniei nationale de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN! au fost dedicate pietonilor si interactiunilor dintre soferi si pietoni, urmatoarele doua saptamani ale proiectului se adreseaza utilizatorilor de trotinete.

Care sunt principalele obligatii ale utilizatorilor de trotineta? Pe unde se poate circula cu trotineta electrica? Cum depasesti un utilizator de trotineta, atunci cand il intalnesti in trafic? Despre toate acestea, si nu numai, vom afla in urmatoarele doua saptamani.

In anul 2021, au fost inregistrate 21 de accidente rutiere grave in care au fost implicati conducatorii de trotinete, 19 dintre acestea fiind produse cu vinovatia acestora, arata datele IGPR. In urma producerii accidentelor rutiere, 14 conducatori de trotinete au fost raniti grav.

Principalele reguli rutiere pe care le incalca conducatorii de trotinete sunt: neasigurarea la schimbarea directiei de mers, neacordarea prioritatii, respectiv transportul pasagerilor pe trotinete.

Pe de alta parte, principala regula pe care conducatorii de autovehicule o incalca, in ceea ce priveste conducatorii de trotinete, este nepastrarea distantei laterale fata de acestia atunci cand ii depasesc.

Despre campanie

Demersul "FII TREAZ LA VOLAN!" este initiat de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se deruleaza cu sprijinul UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania si UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania.

De asemenea, campania este realizata cu sprijinul Partenerilor EUROINS Romania, OMNIASIG VIG, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, GRAWE Romania, GROUPAMA Asigurari, LIFE IS HARD, CHIRIC & CHIRIC, ASIROM VIG, DESTINE Broker, RENOMIA SRBA Insurance Broker, GENERALI Romania, AUDATEX, IDEA Broker, INTER Broker, CAMPION Broker, MILLENIUM Insurance Broker, GLOBASIG Broker, DAW Management Broker, FABRICA de Asigurari, eClaims Assistance, ASISOFT, ROM Insurance, PRESTIGE Broker, MAXYGO Broker, DAUNE.expert, GARANTA Asigurari, HOBBIT Broker si FIVEPLUS.

Proiectul se desfasoara, de asemenea, cu sprijinul Asociatiei motoADN, Rebel in Romania si TATUC Serv Consulting.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, Revista BIZ, ziuaveche.ro, ROMANIApeROTI.ro si AutoStiri.ro.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro. Vrei sa te alaturi campaniei? Da-ne follow pe social media:

- Facebook: Facebook.com/treazlavolan si Grupul Treazlavolan

- Instagram: Instagram.com/treazlavolan

- TikTok: https://www.tiktok.com/@treazlavolan