1asig.ro
1asig.ro

Femeile raman in urma barbatilor in ceea ce priveste economiile pentru pensie realizate la locul de munca

5 min. / 1.540 cuvinte

Un nou studiu realizat de Barnett Waddingham - si citat de catre The Actuarial Post -, noteaza ca femeile sunt in urma barbatilor atunci cand vine vorba de economiile pentru pensie realizate la locul de munca - 37% dintre femei nu au o pensie la locul de munca, comparativ cu 32% dintre barbati, ceea ce inseamna ca mai multe femei risca sa fie slab pregatite financiar pentru pensionare si sa se bazeze doar pe pensia de stat.

De asemenea, acelasi studiu subliniaza ca este mult mai putin probabil ca femeile sa fi facut schimbari in strategia de investitii pentru pensia de la locul de munca, 85% dintre femei spunand ca nu au facut acest lucru, comparativ cu 75% dintre barbati.

Potrivit Barnett Waddingham, aceste constatari consolideaza cercetarile efectuate la inceputul acestui an, care au aratat ca diferentele dintre pensii se adancesc substantial mai tarziu in viata, deoarece aproape doua cincimi (38%) dintre femeile de peste 55 de ani se vor baza doar pe o pensie de stat, fata de 17% dintre barbatii de peste 55 de ani.

"In timp ce femeile economisesc mai mult ca oricand, realitatea este ca inca exista o mare proportie de femei care risca sa ajunga la pensie cu fonduri insuficiente si mai mici decat omologii lor de sex masculin. Fara o pensie de la locul de munca sau o pensie privata, acestea se vor baza doar pe pensia de stat, ceea ce, pentru multe dintre ele, e pur si simplu insuficient pentru a acoperi costurile unei pensii confortabile", spune Amanda LATHAM - Policy & Strategy Lead, Barnett Waddingham.

"Este nevoie de un nivel mult mai mare de educatie financiara pentru a ajuta mai multe femei sa faca alegeri in cunostinta de cauza cu privire la pensia lor, dar responsabilitatea nu ar trebui sa cada doar pe seama indivizilor. Intr-un sistem conceput in jurul inertiei, trebuie sa vedem ca factorii de decizie si angajatorii ofera strategii implicite mai bune, in loc sa se bazeze pe detinatorii de pensii pentru a le gasi singuri. Cadrul existent dezamageste prea multe femei, in conditiile in care este in interesul societatii, in general, ca oamenii sa fie bine pregatiti pentru pensionare", a adaugat Amanda LATHAM.

681 accesari