1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Fast Broker, implicat in fraude cu ...

Fast Broker, implicat in fraude cu polite RCA, nu este membru UNSICAR

In urma articolelor din presa referitoare la implicarea brokerului de asigurari Fast Brokers in fraude cu polite de asigurare, Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR) a transmis intr-un comunicat de presa mai multe precizari.

“Societatea de asigurari Fast Brokers nu este membra a UNSICAR si condamnam cu fermitate asemenea practici pe piața asigurarilor. La fel de important de mentionat este faptul ca in topul societaților de brokeraj pe anul 2022 societatea Fast Brokers s-a clasat pe locul 75, cu o cota de piața de doar 0,19%”, transmit oficialii.

“Membrii UNSICAR respecta Codul Etic care le cere explicit sa informeze Uniunea asupra eventualelor practici incorecte ale asiguratorilor pentru pastrarea unui climat de afaceri cat mai corect si a unei etici profesionale in piata de asigurari si sa respinga orice actiune prin care ar obtine avantaje, prin practici necinstite, care ar oferi foloase necuvenite si care ar putea prejudicia calitatea serviciilor prestate si statutul profesiei”, continua UNSICAR.

UNSICAR recomanda persoanelor juridice si fizice care intentioneaza sa incheie polite de asigurare sa opteze pentru brokeri care sunt membri ai Uniunii, garantandu-li-se astfel calitatea si corectitudinea serviciilor prestate.

Reactia UNSICAR vine in contextual unor informatii aparute in presa conform carora FAST BROKER ar fi emis polite RCA false, in cadrul unui contract incheiat prin SEAP cu IGSU. In urma fraudei informatice si-ar fi intregit conturile cu 700.000 de lei. 

Patronul ar fi urmarit penal de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1.