1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Fara fise, fara cozi. BCR a ...

Fara fise, fara cozi. BCR a finalizat implementarea sistemului de plata inteligenta pentru parcarile de la terminalele Aeroportului International Henri Coanda

Simplu si rapid, de acum poti plati parcarea la Aeroportul International Henri Coanda din Bucuresti printr-o simpla apropiere a cardului bancar de ecran, direct la bariera sau la automate. Banca Comerciala Romana a finalizat implementarea sistemului de plata inteligenta pentru parcarile de la terminalele aeroportului. Solutia inteligenta permite oricarui calator sa achite parcarea extrem de simplu si rapid.

La accesul in incinta aerogarii, sistemul emite la bariere un tichet cu cod de bare in baza caruia clientul va putea achita tariful parcarii prin doua metode:

  • Fie direct la barierele de iesire doar cu card bancar, fara sa mai treaca pe la automatele de plata. La barierele de iesire, sistemul integrat va identifica numarul de inmatriculare al autoturismului, va calcula si va afisa imediat pe ecran suma de plata;
  • Fie la unul dintre terminalele automate de plata instalate in parcari si aeroport cu card sau cash.

In ambele situatii, plata se poate face contactless, prin simpla apropiere a cardului bancar contactless sau a oricarui dispozitiv inteligent de tip telefon, ceas, bratara, ce permite plati prin tehnologia NFC. Calatorii au posibilitatea, de asemenea, sa achite parcarea si cash la automatele de plata.

Sistemul de plata cu card implementat de BCR a fost construit avand la baza arhitectura de functionare reglementata de Mastercard si VISA, astfel incat orice card emis oriunde in lume, de orice banca, sub insemnele celor doua organizatii, poate fi utilizat pentru plata parcarii de la Aeroportul International Henri Coanda.

"Pentru BCR, dezvoltarea strategica a Romaniei este strans legata de digitalizare, de aceea vom continua sa sustinem importanta tehnologiei pentru imbunatatirea calitatii vietii, mai ales ca avem nevoie de servicii inteligente, care sa creeze experiente mai bune si mai sigure pentru fiecare dintre noi. Cand vorbim despre orase inteligente, nu putem sa excludem din arhitectura urbana mobilitatea sustenabila si digitalizata, care incepe prin optimizarea infrastructurii. La Aeroportul International Henri Coanda, am trecut de la digitalizarea in transportul public, prin implementarea solutiei de plata contactless BCR pentru autobuzele si trenurile care fac legatura intre aeroport si gara, la digitalizarea zonei de parcare. Iar posibilitatea de a plati parcarea contactless, direct la bariera, la iesire, este o solutie rapida si usor de utilizat, care inseamna fluidizarea traficului, dar si apreciere pentru timpul calatorilor si a insotitorilor", a declarat Dana DIMA, vicepresedinte Retail & Private Banking BCR.

"Ne bucuram ca suntem parte din simplificarea experientei de plata pentru parcarea Aeroportului International Henri Coanda si credem ca trecerea la un sistem de parcare smart, de la momentul intrarii si pana la iesire, este una dintre solutiile care va fi apreciata de toti cei care ajung la aeroport. Plata parcarii cu cardul contactless la bariera automata va ajunge foarte curand in rutina oricaui conducator auto, aceasta si pentru ca viitorul digital al Romaniei este sustinut nu doar de transformarea economiei si evolutia tehnologiei, ci mai ales de usurinta cu care romanii adopta si utilizeaza serviciile digitale. De altfel, Romania este pe locul 2 in Europa in privinta platilor digitale in domeniul transportului public, la patru ani de cand BCR si partenerii sai au inceput sa introduca sistemele de plata contactless in mijloacele de transport in comun din cele mai importante orase ale tarii. Peste 62,5 milioane de astfel de tranzactii s-au inregistrat, in ultimii trei 4 ani, din care 3,6 milioane numai in luna iunie 2022, intr-un trend accelerat de crestere a utilizarii, in contextul pandemiei", a specificat Ciprian NICOLAE, Sef Departament Acceptare Carduri, BCR.

BCR continua sa faca pionierat pe segmentul de transformare digitala a transportului public din Romania, dupa ce a introdus mai multe sisteme moderne de plata, unice in Romania din punctul de vedere al functionalitatilor si al integrarii financiar-bancare, care permit plata calatoriei cu cardul bancar direct din mijloacele de transport in comun. In orasele Bucuresti, Sibiu, Oradea, Cluj, Iasi, Buzau, Timisoara, Resita, Ploiesti, Pitesti, Baia-Mare, Ramnicu-Valcea, Sighisoara, Craiova, Arad si Botosani, BCR a lucrat indeaproape cu regiile de transport public, iar solutia a fost adaptata de la un oras la altul, in functie de specificul local al companiei de transport. De asemenea, din martie 2020, BCR a pus in functiune, in parteneriat cu Metrorex, un sistem similar in toate statiile de metrou din Bucuresti, care permite plata cu orice card bancar contactless la toate portile de acces. Din mai 2020, solutia de plata a fost implementata si la Societatea de Transport Bucuresti, astfel ca la acest moment in aproape toate mijloacele de transport calatorii pot achita cu orice card/telefon/ceas contactless. Iar din august 2021, BCR a introdus solutia de plata cu cardul bancar direct in tren pentru trenurile de calatori care circula pe ruta Gara de Nord - Aeroportul International Henri Coanda.

Sursa foto: BCR