1asig.ro
1asig.ro

FORD vrea sa isi lanseze o retea de robo-taxiuri

5 min. / 1.540 cuvinte
FORD intentioneaza sa opereze propria sa retea de "robo-taxiuri", in 2021, pentru transportul de persoane si bunuri, acestea fiind cele mai ambitioase detalii dezvaluite pana acum de producatorul auto american pentru un serviciu de transport cu vehicule autonome.

PROMO


Jim FARLEY, Presedinte al FORD pentru piete globale, a declarat, pentru Financial Times, ca societatea vrea sa opereze propria retea de vehicule construite la comanda, in loc sa vanda tehnologia unui operator de transport.

Grupul a investit anul trecut un miliard de dolari in startup-ul de inteligenta artificiala Argo, pentru a concura cu Waymo si Uber, dar si cu rivali din industria auto, precum General Motors si Toyota, in dezvoltarea vehiculelor autonome.

De asemenea, FORD testeaza un serviciu, in Miami, impreuna cu Domino's Pizza pentru a-si imbunatati modelul de afaceri, cum ar fi oferirea de discount-uri clientilor care accepta sa iasa din apartament pana la un vehicul autonom care efectueaza livrari la domiciliu.

In pofida unui accident recent in care a fost implicat un vehicul autonom testat de Uber, tehnologia este considerata sigura pentru ca elimina eroarea umana. Aceasta tehnologie poate contribui la dezvoltarea unor noi afaceri, cum ar fi cele cu robo-taxiuri, care in timp ar putea inlocui automobilele personale, in orasele aglomerate.

Uber a anuntat ca eliminarea costului platii soferilor este esensiala pentru modelul sau de afaceri, pe termen lung.

In timp ce Volvo si Jaguar Land Rover au incheiat parteneriate pentru vanzarea vehiculelor catre Uber si Waymo, altii precum General Motors si Renault-Nissan intentioneaza sa isi desfasoare propriile servicii. Astfel, alianta Renault-Nissan-Mitsubishi intentioneaza la randul ei sa detina o retea de vehicule de transport in 2022, dar nu a oferit detalii privind tipul de vehicule care vor fi utilizate.

FORD va folosi un vehicul nou echipat cu tehnologie hibrida si construit pentru a functiona 20 de ore pe zi, cand va lansa serviciul in 2021. De asemenea, va transporta persoane si marfuri si cu vehicule mai mari, precum cele din gama de autoutilitare Ford Transit.

4.106 accesari