1asig.ro
1asig.ro

FM Global a lansat o harta globala de cutremur, pentru a ajuta executivii de business sa imbunatateasca rezistenta lanturilor de aprovizionare

5 min. / 1.540 cuvinte
FM Global a lansat Earthquake Map, o harta de cutremur ce are menirea de a ajuta executivii de business sa optimizeze rezistenta lanturilor de aprovizionare la nivel global. Riscul constant de cutremure - care, in medie, provoaca pierderi economice directe de 40 miliarde USD, in fiecare an -, este motivul pentru care FM Global, unul dintre cei mai mari asiguratori de proprietati comerciale din intreaga lume, a lansat cea mai cuprinzatoare harta mondiala a riscului de cutremur la nivel global.

Online si interactiva, harta FM Global Worlwide Earthquake Map este un instrument crucial pentru a ajuta executivii de business sa imbunatateasca rezistenta lanturilor lor de aprovizionare la nivel global - ceea ce este, azi, o prioritate mai mare ca oricand. Executivii de business pot utiliza aceasta harta gratis, pentru a planifica, localiza, evalua si gestiona operatiunile lor din intreaga lume, subliniaza FM Global.

Majoritatea hartilor pentru riscul de cutremur arata doar tremurul asteptat al solului pentru un timp fix de intoarcere, arata sursa citata. Insa, harta FM Global Worlwide Earthquake Map difera semnificativ. Astfel, incorporeaza, in mod direct, date precum efectele solului si performantele structurale ale cladirilor pentru a cartografia timpul de intoarcere a miscarilor solului care ameninta ca vor deteriora cladirile mai putin rezistente. Acest lucru, sustine sursa citata, le permite organizatiilor sa compare, in mod constant, riscul de cutremur din intreaga lume.

"La nivel global, cele mai multe dintre companii au locatii, furnizori sau clienti in zone expuse riscului de cutremur. Pentru liderii de afaceri, seismologia unui cutremur este mult mai putin evidenta decat daunele materiale si intreruperea afacerii care pot rezulta. Rezistenta afacerilor clientilor nostri e elementul central al acestei harti", subliniaza Brion CALLORI - Senior Vice President & Manager, Engineer & Research, FM Global.

FM Global Worlwide Earthquake Map utilizeaza date si modele de risc seismic rezultate din parteneriatul de lunga durata cu the Global Earthquake Model (GEM) Foundation - parteneriat public-privat nonprofit, care genereaza un efort global de colaborare pentru a dezvolta resurse stiintifice si de calitate pentru o evaluare transparenta a riscului de cutremur. Fundatia, arata FM Global, este recunoscuta la scara larga de catre organizatiile stiintifice, ingineresti, guvernamentale si de asigurari ca fiind autoritatea principala de colaborare in domeniul pericolelor seismice.

FM Global Worlwide Earthquake Map reprezinta doar o parte din harta comprehensiva dezvoltata de catre FM Global, care afiseaza si riscuri climatice precum inundatii si grindina. Mai multe detalii despre harta realizata de FM Global sunt disponibile AICI.

1.287 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO