1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

FGA a preluat toate contractele si dosarele de dauna de la CARPATICA Asig si FORTE Asigurari

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a anuntat ca a finalizat, conform prevederilor legale, procesul de transfer al dosarelor de dauna, al contractelor de asigurare si a bazelor de date aferente, de la Societatile "CARPATICA Asig" S.A., respectiv "FORTE Asigurari Reasigurari" S.A.

"FGA a preluat de la CARPATICA Asig, 27.270 dosare de dauna, precum si 1.265.970 de contracte de asigurare, in vigoare. Pana la data de 1 septembrie 2016, FGA a primit 1.193 cereri de plata. De asemenea, s-au receptionat si 2001 cereri de deschidere dosare de dauna", se precizeaza in comunicatul FGA.

Totodata, FGA a preluat, de la compania FORTE Asigurari, 1.626 dosare de dauna, precum si 3220 contracte de asigurare, in vigoare. Pana la data de 1 septembrie 2016, FGA a primit, pentru aceasta companie 228 cereri de plata. De asemenea, s-au receptionat si 97 cereri de deschidere dosare de dauna.

Plata dosarelor va fi realizata de catre FGA doar dupa ce instanta de judecata va stabili, definitiv, falimentul celor doi asiguratori, conform art. 13 alin. (1) din Legea nr. 213/2015 coroborat cu art. 266 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa.

Potentialii creditori de asigurari ai celor doua companii pot depune, atat electronic, cat si fizic, la sediul FGA, cereri de plata sau cereri de deschidere dosare de dauna. Formularele sunt disponibile si online la adresa: http://www.fgaromania.ro/formulare.

In privinta ratelor aferente primelor de asigurare pentru contractele in vigoare, la societatile CARPATICA Asig si FORTE Asigurari, FGA mentioneaza ca, platile ratelor se vor face, in continuare, la cei doi asiguratori. De asemenea, cererile de denuntare a contractelor de asigurare, precum si orice alte solicitari de modificare a conditiilor si politelor de asigurare, conform legii, se depun la societatile de asigurare.

FGA va publica pe site-ul propriu listele potentialilor creditori de asigurari ai societatilor CARPATICA Asig si FORTE Asigurari.

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a hotarat in sedinta din data de 27 iulie 2016 retragerea autorizatiei de functionare a societatii Carpatica Asig S.A., pe baza unui set de rapoarte care au evidentiat starea de insolventa a acesteia, si promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment, in temeiul Legii 503/2004 (republicata) si a Legii 85/2014. Pe baza calculelor ASF, Fondul de Garantare a Asiguratilor va suporta, in urma pronuntarii falimentului CARPATICA Asig, un impact net de pana la 624 milioane de lei.

Anterior, ASF a dispus prin Decizia nr. 1332/05.07.2016 retragerea autorizatiei de functionare si solicitarea intrarii in procedura de faliment a societatii FORTE Asigurari Reasigurari S.A., ca urmare a constatarii starii de insolventa a asiguratorului potrivit Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, cu modificarile si completarile ulterioare.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
ASF a publicat un Ghid destinat clientilor si pagubitilor CARPATICA Asig
ASF a publicat un Ghid pentru clientii FORTE Asigurari